web Yves Willems 256x256Namens de Machevo & Bulk Vereniging neemt bestuurslid en penningmeester Yves Willems plaats in de jury van de Proces Innovatie Prijs 2016. Hij kijkt uit naar het beoordelingswerk dat hem en de acht andere juryleden uit de procesbranche te wachten staat. "Ik bekijk de Proces Innovatie Prijs als de vitrinekast van de procesindustrie, en als jurylid krijg ik de kans vooraan te zitten."

daanhoogwaterColumn Daan Hoogwater, bestuurslid Machevo

Wat is toekomst? Als we de begroting opstellen is de toekomst volgend jaar! Als we naar investeringen kijken is de toekomst 5-10 jaar en bij bouwwerken meer dan 30 jaar! Toekomst is qua periode verschillend. Laten we daar overheen stappen en naar de toekomst in brede zin kijken. Hoe ziet het er straks uit?

Frank Meijer AViTEQ webColumn Frank Meijer, general manager Aviteq Triltechniek B.V.

Zo groen als gras werd ik 30 jaar geleden aangenomen als Technisch Verkoper en werd ik de straat opgestuurd met auto en mobiele telefoon (ja het bedrijf was al zeer vooruitstrevend en vond dat de verkopers bereikbaar moesten zijn, ook onderweg). Ik werkte wekelijks een dag thuis om bedrijven af te bellen met de vraag of ze misschien op onze producten zaten te wachten. Je had mazzel als je bij 1 op de 10 inderdaad een afspraak kon maken en daar kon je dan de rest van de week mee vullen. Die koude acquisitie was niet mijn grootste hobby, maar ja, het was onderdeel van je vak. Die telefoon was trouwens ook best handig om snel een order door te geven aan de Binnendienst of even iets te vragen.

nj6y LedenwervingMachevo heeft in april jl. op de beurs Powtech contact gelegd met bulkverenigingen uit onder meer Turkije, Spanje, Japan en de Verenigde Staten. Onze Duitse partner DSIV had op de beurs in Neurenberg een overleg tussen deze verenigingen georganiseerd.

Op 23 juni 2016 (exclusief voor leden)

De Food Pilot in het Oost-Vlaamse Melle is dé proeftuin waar de voedingsindustrie op semi-industriële schaal experimenten uitvoert op het gebied van food processing. De technologische industrie kan bij de Food Pilot terecht om haar laatste innovaties op kleine schaal in de praktijk te laten testen. De voedingsbedrijven kunnen hier dus experimenteren met de laatste technologieën.

Met tal van kleine proceslijnen werkt de Food Pilot onder meer aan de optimalisatie van procesparameters, houdbaarheidstests en smaaktesten voor voedingsbedrijven. Daarnaast voeren de onderzoekers labanalyses uit en geven zij wetenschappelijk advies.

De afvoer van afval bij bedrijven blijft een punt van aandacht gezien de kosten en maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). De Circulaire Economie leert ons dat door het sluiten van kringlopen er juist geld is te verdienen. En dat is ook zo bij bedrijfsafval.

Pagina 8 van 19