cid img 8840123 1Woensdag 1 oktober 2014 om 10:00 uur, POWTECH 2014, Nürnberg, hal Prag

De Duitse Bulk en Solids Industrial Vereniging (DSIV Deutscher Schüttgut-Industrie Verband) en het  tentoonstellingsbedrijf Nürnberg Messe nodigen u graag via Machevo uit voor de bijeenkomst van 'European Bulk en Solids Handling en Processing Industries'. De bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 1 oktober 2014 om 10:00 uur, tijdens Powtech 2014. U bent van harte welkom in hal Prag, Nürnberg Messe.

Bedrijven in de Agro & Food-technologie zijn verenigd in diverse verenigingen binnen FME. Zij hebben de handen ineen geslagen en samen het Agro & Food-cluster gevormd. Binnen het cluster wordt werk gemaakt van het verbinden, begeleiden en stimuleren van samenwerking en innovatie. Extern wordt promotie van technologie en het vergroten van de verdienkracht van de Nederlandse Agro & Food-sector gerealiseerd.

cid 9AB29739F22B4F529BCB02A0F7A0C347meijecHPDe Proces Innovatie Prijs (PIP) is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator Jaarbeurs. Deze prijs bestaat uit twee awards, namelijk de Vakprijs en de Publieksprijs. De jury stelt voor beide awards de nominaties vast. Op dinsdag 30 september 2014, de eerste dag van de vakbeurs Industrial Processing, wordt bekend gemaakt welk bedrijf is uitgeroepen tot winnaar van de Vakprijs en welk bedrijf de Publieksprijs heeft gewonnen. U kunt aangeven wie volgens u de publieksprijs verdient door uw stem uit te brengen. Klik hier voor: Het stemformulier.

Bastiaan Soeteman webColumn Bastiaan Soeteman, Lindor

Nederland heeft internationaal een grote reputatie in het ontwikkelen en fabriceren van apparaten en installaties voor de voedingsmiddelenindustrie. Met Lindor sta ik regelmatig op internationale beurzen.  Vaak wordt er ergens in een gesprek gevraagd waar we vandaan komen met in de vraag verpakt of dat niet Duitsland is. Als ik dan “the Netherlands” of “Holland” zeg zie ik een twinkeling in de ogen, draait de één zich naar zijn collega en zegt enigszins verheugd: “nedeollandeu eseo!” of “Nīdaralaiṇḍa sē!” of “Oranda!”*.

Daan HoogwaterColumn Daan Hoogwater, Hoogwater Consultancy

Voor mij was een innovatie: iets echt nieuws, een vondst, een doorbraak. En dus verrassend! Een onderzoekresultaat dat een geheel nieuw product of proces betekent. Of iets dat onverwacht toepasbaar blijkt op een geheel ander gebied. Een oplossing biedt voor een al langer bestaand probleem.

LogoHartongTrofee smal

Op 30 september 2014 reikt de Machevo & Bulk Vereniging de Hartong Trofee uit aan het bedrijf met de beste standpresentatie op de beurs ‘Industrial Processing’ van de Industriële Week in Utrecht. Een deskundige jury onderwerpt alle stands van deze beurs aan een kritische beoordeling en reikt deze award uit op de eerste beursdag om 18.00 uur in het auditorium van Media Plaza in de Jaarbeurs.