kncv-logo-rgbDe KNCV is dé beroepsvereniging voor Chemici, Life Scientists en Procestechnologen. Zij heeft al 110 jaar ervaring met het behartigen van de belangen van Human Capital. Een goede samenwerking met de juiste beroepsvereniging is belangrijk in de huidige economie. In samenwerking met zusterorganisaties VNCI en C3 (opgericht door KNCV) promoot het KNCV een carrière in de chemie of life sciences onder scholieren en docenten. Recent hebben de Topsector Chemie beurzen veel aandacht getrokken. Een hoge instroom in de moleculaire opleidingen is noodzakelijk om het verwachte tekort aan bèta’s en technici te voorkomen. Deze beurzen worden beschikbaar gesteld door de chemiereuzen maar ook door het MKB.

Machevo1 Bulkgids - kopie 640x399Met 86 deelnemers houdt de Machevo & Bulk Vereniging de stijgende lijn vast. Relaties, aspirant-leden en relaties kwamen op 27 november jl. naar de Algemene Ledenvergadering op het hoofdkantoor van de VDL Groep in Eindhoven.  Behalve een inhoudelijk verenigingsgedeelte werden er ook diverse presentaties en interessante lezingen gegeven.

Drie nieuwe bestuursleden
De Algemene Ledenvergadering heeft bij acclamatie drie nieuwe bestuursleden aangenomen. De voorzitter heet de heer Remco Harmse (Alfa Laval Benelux BV), de heer Tom Pruymboom (Jongia Mixing Technology BV) en de heer Carlos Ooijen (VDL Industrial Products BV) van harte welkom.

Foto bestuur Jos Verleg/Bulkgids

Wij heten Filcoflex B.V. uit Waalwijk en Huikeshoven B.V. uit Delden van harte welkom en wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging. Hoe meer leden, hoe sterker de vereniging neergezet kan worden. Dus vergroot uw netwerk, versterk onze vereniging en maak bedrijven in de branche attent op onze actieve vereniging.

logofilcoflex1Filcoflex B.V.
Filcoflex B.V. is bekend geraakt met Machevo door het bedrijf Euro-Manchetten & Compensatoren, ook lid van onze vereniging. Bedrijfsleider bij Filoflex, Werner van Loon, licht toe: "Lidmaatschap verschaft ons toegang tot het grote netwerk van Machevo, daarnaast zal onze toetreding ook onze vindbaarheid vergroten".

handelsmissie 1Wij bedanken de NKVK, alle sprekers en deelnemers  voor hun deelname en bijdrage aan de zeer geslaagde Handelsmissie Nederland – België: 'Toeleveren aan de Belgische Procesindustrie' van 12 en 13 december jl. Wij hopen dat het doel van geslaagde contacten naar de toekomst toe in positieve resultaten omgezet kunnen worden. Wij houden aan uw aanwezigheid alvast een goede herinnering over!

De Belgische procesindustrie is en blijft één van de voortrekkers van de Belgische economie. Om haar positie op wereldvlak te behouden, ziet de Belgische procesindustrie zich genoodzaakt om continu te blijven investeren in de optimalisatie van haar processen. Er blijven dus belangrijke kansen bestaan voor producenten en leveranciers. Om u te helpen op deze kansen in te spelen organiseerde de Machevo & Bulk Vereniging in samenwerking met de Nederlandse Kamer van Koophandel voor België en Luxemburg (NKVK) en in opdracht van NL EVD Internationaal, agentschap van het Nederlandse ministerie van Economische Zaken, dit export bevorderende initiatief van twee dagen.

Drie nieuwe bestuursleden geïnstalleerd en één afgetreden bestuurslid

Vers bloed in het bestuur van de Machevo & Bulk Vereniging. De Algemene Ledenvergadering in november vorig jaar heeft het aantreden van Carlos Ooijen (VDL Industrial Products BV), Remco Harmse (Alfa Laval Benelux BV) en Tom Pruymboom (Jongia Mixing Technology BV) bekrachtigd, waardoor de vereniging het nieuwe jaar fris van start is gegaan. Peter Scholten (FIB Industries BV) is afgetreden na jarenlang verdienstelijk te zijn geweest als bestuurslid en waarvoor de vereniging hem zeer erkentelijk is.