logoip3VNU Exhibitions heeft in nauwe samenwerking met marktpartijen twee actuele portals ingericht als online extensie van de vakbeurzen Macropak en Industrial Processing. De platforms fungeren als contactmedium voor leveranciers uit de verpakkings- en procesindustrie met online bezoekers om business te genereren en te versterken. Aanbieders kunnen zich met hun bedrijfsprofiel presenteren en krijgen gegarandeerd contacten. Afnemers krijgen een compleet overzicht van wat leeft in de markt en worden in staat gesteld om investeringsbeslissingen continu te monitoren. Hierbij wordt intensief samengewerkt met branche experts zoals de Machevo & Bulk Vereniging en mediapartners.

Marktmanager Marc Klumper: ‘’Onze core business is het helpen genereren van omzet voor onze klanten. De combinatie online en beurzen is ijzersterk in dit intensieve maatwerk proces. Waar wij naartoe gaan is dat wij op verschillende niveaus mogelijkheden bieden voor ontmoetingen. Dat doen wij al met Macropak en Industrial Processing als fysieke ontmoetingsplaatsen. Met de portals zijn vraag en aanbod nu ook 365 dagen per jaar online in contact. We zetten hiermee een volgende stap als marketingpartner voor de verpakkingsbranche en de leveranciers in de procesindustrie’’.

img 0104 solids klSolids is dé Nederlandse vakbeurs voor iedereen die te maken heeft met de be- en verwerking, opslag en transport van vaste en droge stoffen. Solids is de vakbeurs waar u als leverancier binnen de sector oplossingen aanreikt voor het verlagen van kosten en het efficiënter, veiliger en productiever werken in de bulk- en stortgoedindustrie.

Uw deelname is makkelijk en easyFairs neemt u vele voorbereidingen uit handen. Zij verzorgen een volledig ingerichte standmodule en een op maat samengestelde marketingcampagne. Het enige wat u doet is in het voortraject gebruik maken van de gratis marketing tools, uw persoonlijke beurspromotie en het actief uitnodigen van uw klanten en relaties. Dit zal op de beurs zorgen voor kwalitatieve bezoekers en nieuwe leads.

voorblad marktonderzoek webDe procesindustrie is één van de belangrijkste pijlers van de Nederlandse economie. Daarom voert de Machevo & Bulk Vereniging ieder jaar een brancheonderzoek uit. Zo ook dit jaar om opnieuw inzicht te krijgen in de ontwikkelingen en toekomstverwachtingen voor de Nederlandse procesindustrie. Het onderzoek is door VNU Exhibitions B.V. uitgevoerd in februari 2013 onder producenten, afnemers en gebruikers van procesinstallaties, -engineering, -automatisering en -apparatuur in de industrie. Het rapport is in mei 2013 uitgebracht en wijst uit dat de bedrijven in de procesindustrie in 2012 een omzetgroei gerealiseerd hebben. Voor 2013 wordt eveneens een groei verwacht, maar de leden van de vereniging moeten er rekening mee houden dat de investeringsbudgetten binnen de procesindustrie iets onder druk komen te staan. Neemt niet weg dat voor bedrijven binnen de procesindustrie de kwaliteit van producten en diensten het belangrijkste criterium is bij investeringen.

Investeringen 2012
Voor bedrijven in de procesindustrie is de omzet in 2012 gemiddeld met 2,8% gestegen. De verwachting voor 2013 is gemiddeld gezien met 2,9% nauwelijks anders. Ongeveer 80% heeft het afgelopen jaar in producten geïnvesteerd en ongeveer 89% in diensten. De uitgaven hebben vooral betrekking op onderhoud aan bestaande apparatuur (46%) en in standhouding van nieuwe apparatuur (36%). In veel mindere mate gaat het om investeringen in uitbreiding of nieuwbouw (18%).

20130423 hollandseborrel powtech web

Het Machevo Collectief op de Powtech was zeer geslaagd en geeft voldoende aanleiding om er een vervolg aan te geven. De werkgroep Buitenlandse Beurzen heeft een aantal internationale beurzen geselecteerd die in aanmerking zouden kunnen komen voor een volgende gezamenlijke deelname. U mag er vanuit gaan dat we er aan werken om de voorwaarden (prijs per m2 en locatie van de stand) zo gunstig mogelijk te maken.

De werkgroep wil graag van u weten aan welke internationale beurzen u wellicht collectief deel wilt deelnemen.

Foto Vezor Media:
Hollandse Borrel Machevo Collectief

In het tweede kwartaal mogen we maar liefst vijf nieuwe leden van harte welkom heten! Wij stellen aan u voor: Formula Air B.V. uit Beek en Donk, HEINKEL Processing Technology GmbH uit Besigheim, Solids Instruments uit Breda, Stöbich Fire Protection uit Wormerveer en V.A.V. Aandrijvingen B.V. uit Katwijk. Wij zijn verheugd om deze nieuwe leden aan u voor te stellen en wensen hen een prettige samenwerking toe binnen onze vereniging.

cid 5b78ca1848624f41990f30652653f9a5meijechpFormula Air B.V.
Martin van Zetten, managing director van Formula Air B.V., kende de vereniging al jaren door de beurs Industrial Processing. Toen hij de nieuwsbrief van de vereniging onder ogen kreeg, was dat voor hem de aanleiding om lidmaatschap niet langer uit te stellen en meldde zich direct aan. Formula Air BV is totaalleverancier van luchttechnische componenten in de industrie. De procesindustrie is voor Formula Air B.V. dan ook een belangrijk marktsegment. “Wij willen graag gebruik maken van het netwerk van Machevo en in contact komen met potentiële klanten. Ook is de informatie uit de branche, die de vereniging met regelmaat aan de leden verstrekt, erg bruikbaar", aldus Martin van Zetten.

2013 powtech 2webEen debuut voor Machevo in het buitenland. Van 23 tot en met 25 april nam een aantal Machevo leden voor het eerst gezamenlijk deel aan de Powtech 2013 in Nürnberg, Duitsland. Nestinox B.V., Jongia Mixing Technology, TBMA Europe B.V. en Heinkel Process Technology GmbH deelden een standoppervlakte van 50m2 onder de vlag ‘Dutch Process Specialists’ van Machevo. De verwezenlijking van een concept bedacht en georganiseerd door onze werkgroep ‘Buitenlandse Beurzen’.

Kruisbestuiving door samenwerking
Het Machevo collectief op de Powtech was een soort one-stop-shopping concept, een stand waarbij alle producten en diensten op één locatie werden aangeboden. Hierdoor bleven de bezoekers (75% afkomstig uit Duitsland) langer op de stand. De stand had een open indeling en weinig wanden, waardoor het voor bezoekers zichtbaar was dat het om een collectief ging. Naast de individuele presentatie werkte de samenwerking optimaal door kruisbestuiving met het doorverwijzen van leads.