Voor het eerst staan de beurzen Industrial Processing en World of Technology & Science volgend jaar oktober samen in de Jaarbeurs Utrecht. Voor de markt in de industrie, wetenschap en zorg ontstaat zo een eenduidig en herkenbaar moment. Industrial Processing stond traditiegetrouw al in de even jaren in het najaar op de agenda, als onderdeel van de Industriële Week en tegelijk met de beurs Macropack. Toen bekend werd dat Macropack wordt samengevoegd met Empack en daarom naar het voorjaar verhuist, ontstond de vraag of Industrial Processing moet meeverhuizen.

De werkgroep Internationale beurzen kijkt terug op een geslaagde deelname aan Anuga Foodtec die eind maart plaatsvond in Keulen. Rodesta, Altermij de Gouwe, Jongia en Nestinox stonden gebroederlijk naast elkaar in een prachtige groepsstand waar ze een hoop gasten mochten ontvangen. Via de kruisbestuiving die we al kenden van vorige gezamenlijke deelnames werden diverse gasten doorverwezen naar de collega op de stand.

Column Tom Pruymboom, Nirota B.V.

Tom Pruymboom 2013 smalElke 3 jaar wordt de beurs Achema gehouden in Frankfurt. U kent het wel, zo’n typische Duitse beurs. Zo’n beurs waar iedereen op wil exposeren en waar iedereen naar toe wil... Want, op de Duitse beurzen moet je wezen, daar waar het allemaal gebeurt. Maar liefst 12 hallen vol met prachtige spullen en heel veel mensen. Alle hotels hebben hun prijzen verdubbeld tussen maandag en donderdag. Van en naar de beurs dikke rijen zwarte, witte (tegenwoordig steeds meer...), grijze en zilveren middenklasse wagens uit het A-segment. In de wachtrij voor de parkeer garage, voor de betaalautomaat en voor de bockwurst mit pommes…

carlosooijenDirecteur van VDL Industrial Products B.V. Carlos Ooijen is benoemd tot vicevoorzitter van de Machevo en Bulk Vereniging. Het voltallige bestuur heeft ingestemd met het voorstel om Ooijen aan te stellen als plaatsvervangend voorzitter. Carlos Ooijen was al actief in het bestuur als penningmeester. Na de ALV in november zal Yves Willems van Optyl de rol van penningmeester van hem overnemen.

cid 6FCFAF2F6DB945ECB87ACC42D75817ADmeijecHPOns bedrijfsbezoek aan Rockwool is verzet naar 16 september a.s. Leden die zich eerder voor de excursie in april hadden aangemeld blijven ingeschreven staan en ontvangen na de zomervakantie meer details over het programma.