Aldert Schollaardt webColumn Aldert Schollaardt, Marketing Manager bij Endress+Hauser B.V.

De economie trekt aan en iedereen kraait glorie. De minister van financiën heeft zelfs een begrotingsoverschot te melden en de werkeloosheid loopt hard terug. Aan de andere kant is er veel onzekerheid in de wereld. Grote stromen vluchtelingen in het zuiden, een president in het westen waarvan we nog steeds geen hoogte kunnen krijgen, de aankomende Brexit en in het oosten de dreiging van een land met uitbreidingsdrang en een bedreiging van de westerse democratie met (vermeende) cyberaanvallen.

Machevo-leden krijgen de unieke kans om de assemblage van de hypermoderne elektrisch aangedreven bolides van Tesla van dichtbij te zien. Wij brengen in de ochtend van 31 mei 2017 een bezoek aan de ultramoderne in 2013 geopende assemblagefabriek in Tilburg. Tesla is niet alleen een autofabrikant, maar ook een technologie- en ontwerpbedrijf met de focus op de innovatie van energie.

Tilburg experience 6 web

nj6y LedenwervingWe verwelkomen deze keer Improved Services B.V. als nieuw lid. Het bedrijf ontstond in 2002 als voortzetting van een afdeling van een revisiewerkplaats, die gespecialiseerd was in het verhogen van de betrouwbaarheid en het verlengen van de stand-tijden van roterend equipment.

Yves Willems webColumn Yves Willems, penningmeester Machevo en zaakvoerder Optyl BVBA

Een paar weken geleden was ik bij Siemens in Karlsruhe Duitsland. Ik was daar bij het departement Analyse Technik en was wel een beetje onder de indruk van het geheel. Niet alleen het adres (Siemensallee) maar alles straalde Siemens uit. Hoewel er verschillende departementen en divisies op deze locatie gehuisvest zijn, was er een enorme verbondenheid: iedereen was Siemens.