Machevo & Bulk Vereniging verwelkomt Andrea van Loon als bestuurslid

IMG 3795 webAndrea van Loon (34) is tijdens onze Algemene Ledenvergadering op 5 november jl. toegetreden tot ons bestuur. Van Loon, Marketing Director van Euro Manchetten & Compensatoren, volgt Frans Bakker op die na ruim 17 jaar zijn bestuursfunctie neerlegt.

Bakker is binnen de Machevo & Bulk Vereniging jarenlang bestuurslid en vicevoorzitter geweest. Helaas kan hij de bestuursfunctie niet langer combineren met zijn functie als mede-eigenaar van Dinnissen Process Technology. Om die reden stopte hij enkele jaren geleden al als vicevoorzitter van de vereniging. Maar nu blijkt ook de taak van bestuurslid in combinatie met zijn dagelijkse werkzaamheden te veel tijd in beslag te nemen, waardoor hij zich niet meer volledig kan inzetten voor de vereniging. Uiteraard blijft Bakker wel als lid verbonden aan de Machevo & Bulk Vereniging en zal hij toekomstige evenementen waar mogelijk gewoon blijven bezoeken.

‘Andrea is een prima match’
Volgens voorzitter Perry Verberne brengt het nieuwe bestuurslid, met haar kennis en ervaring op het gebied van marketing, een belangrijke nieuwe impuls aan het bestuur: “Andrea moet ons helpen met het nog beter op de kaart zetten van Machevo en het laten groeien van de vereniging. Bovendien is een bestuur met alleen grijze, oude mannen geen echte afspiegeling van de dynamische bedrijven die lid zijn van Machevo. Wij kennen Andrea al enige tijd als iemand die enthousiast is, kennis van de sector heeft en vol goede ideeën zit. Een prima match met ons profiel voor het nieuwe bestuurslid.”

Van Loon moet voor nieuwe dynamiek, verjonging en een nieuwe kijk op de procesindustrie gaan zorgen. “Als vereniging willen wij de verbinding zijn tussen de bedrijven in de procesindustrie. Dat realiseren we onder meer door bedrijfsbezoeken, Machevo Connect en sinds dit jaar de kennissessies en het Captains of Processing Diner. Het is deze verbinding die we de komende jaren willen versterken en daarvoor hebben we creatieve en gedreven mensen als Andrea nodig”, aldus Verberne.

Netwerker pur sang
IMG 3793 web“Als Marketing Director is netwerken één van mijn taken. De kennis die ik heb, gebruik ik binnen mijn rol als bestuurslid om de Machevo & Bulk Vereniging te laten bloeien. Ik heb vanuit een heel ander, niet-technisch perspectief kennis opgedaan van de branche. Daardoor kan ik met een andere blik naar de procesindustrie kijken”, zegt Van Loon. Het kersverse bestuurslid is overigens al jaren actief betrokken bij de Machevo & Bulk Vereniging en bezoekt sindsdien alle evenementen van de vereniging om zichzelf in de branche te verdiepen. Van Loon voelt zich helemaal thuis in een netwerkorganisatie zoals de Machevo & Bulk Vereniging: “Ik vind het leuk om mee te denken en mensen bij elkaar te brengen die iets aan elkaar hebben. Ik wil gelegenheden creëren om op zoek te gaan naar mensen en om kennis op te doen.

Eerste vrouwelijke bestuurslid
In het 60-jarig bestaan van de Machevo & Bulk Vereniging is Van Loon de eerste vrouw die toetreedt tot het bestuur. Volgens Verberne ’60 jaar te laat’ en hij betreurt het dat we dit zelfs vandaag de dag nog als iets opmerkelijks ervaren. Van Loon wijt het overigens niet aan de vereniging, dat er niet eerder een vrouwelijk bestuurslid was. Het heeft volgens haar meer te maken met het feit dat er eenvoudigweg minder vrouwen in de technische branche werkzaam zijn. Toch denkt ze dat haar plaats binnen het bestuur een positieve uitwerking heeft voor de toekomst. “Hoe meer vrouwen er zichtbaar zijn, hoe meer vrouwen zich aangesproken voelen. Je hoeft niet per se een technische achtergrond te hebben. Ik denk dat het goed zou zijn als er meer vrouwen werkzaam zijn in de techniek. Hoe meer verschillende blikken je hebt, hoe meer er een beter beeld van de werkelijkheid ontstaat.”

Menselijke factor
Dat het belang van de Machevo & Bulk Vereniging groot is staat voor Van Loon buiten kijf. In het digitale tijdperk waarin we leven, blijft de menselijke factor in haar ogen zeer belangrijk. De vereniging is volgens haar bij uitstek de partij om daar de nadruk op te leggen. “Je kunt niet alles automatiseren, je moet elkaar opzoeken. De menselijke factor moet je ook als bedrijf in de gaten houden. De Nederlandse branche is vrij klein, we kunnen elkaar helpen versterken. Maar naast succes en groei moet het ook leuk blijven en als je elkaar kent, blijft het ook leuk!”, aldus Van Loon.