Oproep marktonderzoek SolidsPr webVoor het jaarlijkse brancheonderzoek van onze vereniging hebben wij uw hulp nodig. Bij onze leden vinden tal van interessante ontwikkelingen plaats en daar willen we wat van terug laten komen in het rapport. Daarom interviewen we graag leden die een scherpe of originele visie op sector hebben. Deze interviews vormen een zeer belangrijk onderdeel van dit rapport.

Astrid van Ballegoy webColumn Astrid van Ballegoy, Marketing & communicatiemanager HITMA Groep B.V.

Ik hou niet van vergaderen. Tenminste niet van vergaderen om het vergaderen. Korte overlegsessies of besprekingen met een duidelijk doel en een actielijst zijn natuurlijk prima, maar verder probeer ik er zoveel mogelijk onderuit te komen. Waarom bezocht ik op 21 november jongstleden dan toch de ledenvergadering van branchevereniging Machevo? Dat was de schuld van Edwin Vlems.

IMG 9927 webMachevo Connect 2016 op 21 november jl. in de Jaarbeurs gaf inzicht in de toekomst van de procesindustrie. Van “Vooruitblikkoning” Bakas die provocerend maar positief sprak over de invloeden die energie, water en grondstoffen hebben op de industrie tot Peter Schurink van CONO, die betrokken was bij de bouw van de duurzaamste kaasmakerij ter wereld.

Robert Jan Steegman webColumn Robert-Jan Steegman, bestuurslid Machevo en directeur Nestinox B.V.

Tijdens de afgelopen Machevo Connect heb ik ademloos zitten luisteren naar de spraakwaterval van trendwatcher Adjiedj Bakas. In sneltreinvaart stipte hij allerhande ontwikkelingen aan, innovaties die op korte termijn ons leven ingrijpend kunnen veranderen. Er kwamen enkele technieken voorbij waar ik nog weinig van gehoord had, onder andere de mogelijkheid om kernenergie via thoriumcentrales op te wekken zonder de bekende nadelen, namelijk straling en de mogelijkheid om kernbommen te bouwen met uranium. Wat studie op Google leerde me dat er inmiddels al een flinke groene lobby is ontstaan tegen deze innovatie.

Button Aanmelden voor Excursie 01Op donderdag 9 maart 2017 organiseren wij exclusief voor onze leden een bedrijfsbezoek aan Koopmans Koninklijke Meelfabrieken in Leeuwarden. Wij zijn bijzonder verheugd dat we een kijkje mogen nemen in de keuken van dit innovatieve familiebedrijf. Reserveer 9 maart 2017 dus alvast in uw agenda. Het jaar gaat sneller voorbij dan u denkt!