Machevo excursie Koopmans Meel Leeuwarden 14 webDe excursie naar de fabriek van Koopmans Meel in Leeuwarden was flink in trek bij onze leden. Het was even puzzelen toen er binnen enkele dagen na bekendmaking bijna twee keer zo veel aanmeldingen als plaatsen waren. Gelukkig bleek Koopmans Meel bereid twee groepen rond te leiden en daarom waren alle leden 9 maart jl. welkom in de fabriek.

IP sfeerbeeld 01Om de tweejaarlijkse beurs Industrial Processing nog aantrekkelijker te maken voor bezoekers én exposanten, intensiveert Machevo de samenwerking met de brancheorganisaties FHI en FEDA. Dit maakt een verdere integratie met de beurs World of Technology & Science mogelijk. Industrial Processing is en blijft in handen van Jaarbeurs.

Schermafbeelding 2017 03 15 om 17.10.30Process Control gaat de samenwerking aan met de Machevo & Bulk Vereniging. De vereniging en het vakblad zijn in dezelfde branche actief en hebben vaak met dezelfde partijen te maken. “Door onze kennis en ervaring te combineren kunnen wij onze abonnees en adverteerders nog beter van dienst zijn”, zegt bladmanager Henno Ploeg.

Carlos Ooijen webColumn Carlos Ooijen, vicevoorzitter Machevo en directeur VDL Industrial Products B.V.

Toen ik mij zette aan het schrijven van deze column dacht ik direct aan het onderwerp ‘samenwerken’, want samenwerken is een onderdeel van samenleven, óns samenleven. In onze regio, in Nederland, in Europa en wereldwijd.

Onze vereniging mag weer twee nieuwe leden verwelkomen. Het gaat om automatiseringsspecialist Inteqnion en machine- en apparatenbouwer Poeth.

Frank Hartog webColumn Frank Hartog, divisie manager DCP bij TBK Group

In 1995 ben ik als schoolverlater met een hbo-diploma op zak begonnen via een technisch detacheringsbureau. Het voordeel was dat je op deze wijze veelal bij technische bedrijven binnen kwam waar ik, door mijn enthousiasme, meestal wel langer kon blijven dan voorzien. Zo is een periode van 2 weken bij MHI Corrugating uitgelopen naar 6 maanden. Het is ook een keer gebeurd dat dat andersom was, maar dat vond ik in dat geval niet zo erg. Uiteindelijk ben ik in 1996 bij een bedrijf in Wormerveer binnengerold dat werkzaam was in de ontstoffingstechniek. Al vrij vlot werd mij een vast contract aangeboden en sinds die tijd ben ik in deze tak van sport actief gebleven. In deze tijd heb ik diverse functies bekleed van tekenkamer, via inkoop naar de verkoop.