Haan dek26218et had wat voeten in de aarde, maar ook hier wint de aanhouder. In goede samenwerking met VCU TCD B.V. (Vissers Coöperatie Urk) slaagde PENKO er in systemen te ontwikkelen die ook op volle zee exact wegen mogelijk maken. Dat houdt dus in dat, ondanks de continue bewegingen van het schip, het gewicht van de vis per krat toch nauwkeurig bepaald wordt.

MFC Utilcell M350 Acc35909 19 o15626oderne industriële weegtechniek vereist nauwkeurigheid en betrouwbaarheid. Hiervoor bewezen de “shearbeam” krachtopnemers hun waarde. Bovendien blijken zij robuust en gemakkelijk in te bouwen. Ook de beschikbare draagvermogens, vanaf 300 tot en 10 000 kg, maakt dat zij vrijwel overal inzetbaar zijn.

2019 Testcentrum Lindor web lOverleven insecteneitjes als je ze met voedingsmeel in een industriële menger mengt?’ en ‘Hoe snel kan de Capsule Vacuüm Droger ons product drogen?’ Om dit soort vragen te beantwoorden, hebben wij een goed geoutilleerd testcentrum ingericht. Fabrikanten maken hiervan veelvuldig gebruik om te zien hoe hun product zich in onze machines gedraagt. Voor Lindor zelf is het testcentrum een bron van begrip en ervaring. Het is instrumenteel in het begrijpen van de wens van de klant, het gedrag van hun producten in onze machines en de toepassing van onze technologie op hun proces.

B2B specialist Jelba staat met trots op plaats 28 in de landelijke FD Gazellen Top 100. Dit is bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in Amsterdam op 21 november. Het Financieel Dagblad reikt de ondernemersprijs jaarlijks uit aan de snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Jelba is een expert op het gebied van B2B online marketing. Het bedrijf blinkt uit in het creëren van een digitale strategie om haar klanten te laten groeien. Jelba heeft specialisten in huis voor online marketing, content, design en het bouwen van B2B websites. De klanten van Jelba komen uit diverse sectoren, van de bouw en industrie tot de agrarische sector.

Het is de eerste keer dat het bedrijf uit Utrecht is genomineerd. Sinds de oprichting in mei 2015 is Jelba sterk gegroeid. De jury van de FD Gazellen kijkt niet alleen naar omzet, maar ook naar personeel en winst. Op het moment zijn er 24 mensen werkzaam bij Jelba met kantoren in Nederland, België en Duitsland.

Op 12 november eindigde Jelba ook al in de FD Gazellen top tien van de Regio Oost en Midden Nederland. Oprichters Bart Strijker en Arwen Obermeyer namen de prijs in ontvangst. ‘’Dit is een mooie beloning na 4,5 jaar keihard werken. Met onze visie laten we niet alleen onze klanten enorm groeien, maar ook Jelba zelf.’’

Poeth brengt Mini Z-Conveyor op de markt voor het behoedzaam en explosievrije transport van poeders, korrels en granulaten

Compacte kettingtransporteur voor 0 tot 20 m3 per uur

De kosten voor het explosieveilig maken van bekertransportsystemen zijn tot wel drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing uit Tegelen de kostenbesparende Z-Conveyor die investeringen in ATEX beveiliging voorkomt. Nieuw van Poeth is nu de Mini Z-Conveyor voor het behoedzaam en explosievrij transport van 0 tot 20 m³ poeders, korrels of granulaten per uur. De Mini Z-Conveyor is compact ontworpen en speciaal geschikt voor inpandig gebruik.

Explosieveilig transport voorkomt hoge kosten voor beveiliging

Droge organische stoffen zijn van nature explosiegevoelig. Dit gevaar ontstaat vooral als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Bekerelevatoren bewijzen hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. Deze systemen functioneren echter alleen bij snelheden vanaf ca. 2 m/s. Daardoor moeten bekerelevatoren verplicht worden uitgevoerd met steeds strengere en kostbaardere ATEX veiligheidsmaatregelen. De kosten voor bijvoorbeeld ontkoppelingen, explosieonderdrukking, -ontlasting, scheefloopbeveiliging, automatisering- en onderhoud van bekerelevatoren zijn op dit moment zelfs tot drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Met de nieuwe Mini Z-Conveyor worden hoge kosten voor ATEX beveiliging voorkomen.  

 

Energiezuinig transport zonder frictie en statische oplading

De nieuwe Mini Z-Conveyor van Poeth heeft een compact ontwerp en kan daardoor gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande locaties. Ze is ontworpen voor 0 tot 20 m3 per uur en voor horizontaal, verticaal en diagonaal transport. Onder andere omdat de Z-Conveyor uitstekend functioneert bij snelheden ruim onder de 1 m/s, zijn risico’s voor explosiegevaar uitgesloten. Daardoor zijn hoge investeringen in de steeds strengere ATEX beveiliging niet nodig. De Mini Z-Conveyor kent een solide, storingsvrije constructie met weinig bekabeling en elektronica. Dat maakt de Mini Z-Conveyor tot een kostenefficiënt alternatief voor bekertransport. Ze transporteert poeders, korrels en granulaten met weinig frictie en statische oplading. Daardoor is het nieuwe transportsysteem van Poeth bijzonder geschikt voor breukgevoelige grondstoffen. Lastig te transporteren grondstoffen zoals kleverige en vloeibare poeders, korrels en granulaten, laten zich door de Mini Z-Conveyor goed transporteren.

Meer informatie

Poeth investeerde in een eigen testopstelling van de Mini Z-Conveyor waar ze proeven uitvoert met producten van haar klanten. Zo geeft Poeth vooraf de zekerheid van een goed werkend systeem voor elke situatie. Poeth heeft een eigen servicedienst en houdt alle onderdelen van de Mini Z-Conveyor op voorraad. De nieuwe Mini Z-Conveyor is geschikt voor de feed, food, chemie en farmaceutische industrie. Kijk voor meer informatie op www.poeth.nl.

B9635 afbeslissers in de procesindustrie verzamelden zich afgelopen 20 juni tijdens de succesvolle première van het Captains of Processing Dinner in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens een exclusief diner deelden de captains hun ervaringen en gedachten over actuele trends en spiegelden deze aan een opiniepanel. Rick Soepenberg, directeur/eigenaar van Surplus Select, nam zitting in het panel.

Pagina 1 van 16