20171004 verticale schroeven CovacoSoms krijgt Van Beek Schroeftransport vragen die het bedrijf niet elke dag krijgt. Of het bedrijf een rvs transportschroef van 17,5 meter uit één stuk kan maken bijvoorbeeld. De Van Mourik Group had twee lange schroeven nodig om silo’s van Feed Valid (voorheen Covaco) uit Poederoijen te vullen. Zo lang had Van Beek ze nog niet gemaakt, maar al snel had het bedrijf berekend dat het dit kan en dus ging het aan de slag.

VlintVlint, voorheen bekend als Nedfilter & Insolids, is vanaf nu de exclusieve leverancier in Nederland van Muhr, producent van beladingsbalgen. Het productgamma van Muhr is een goede aanvulling op het assortiment van Vlint Solids handling.

Vlint 2Vlint (voorheen Nedfilter & Insolids) presenteert een nieuwe drukbestendige flexibele verbinding van BFM Fitting als toevoeging aan de productrange van de divisie Solids handling. Het gaat om de BFM Seeflex 060ES. Deze flexibele manchet is bestand tegen een constante druk van 1,3 bar, ook bij hoge temperaturen.

Aan boord van een zeegaand visserschip nauwkeurig wegen is geen sinecure. In de eerste plaats stampt en rolt het schip door de golven voortdurend. Verder veroorzaken de motoren, hijswerktuigen, lieren en dergelijke een veelvoud aan trillingen met de bijbehorende harmonischen. Gebruik makende van bestaande instrumentatie ontwikkelde PENKO Engineering een weegsysteem met ingebouwde compensatie voor alle genoemde storende effecten. Deze rekenkundige compensatie is mogelijk dank zij de ongeëvenaard hoge meetsnelheid en inwendige resolutie waarover deze instrumentatie beschikt.

XXL project DSMVan Beek maakt transportschroeven in alle soorten en maten, maar wist u dat er ook een groot verschil in aantal schroeven per opdracht is? Een XXL-project kan bestaan uit 20 tot 40 transportschroeven die Van Beek volledig op elkaar en het klantproces afstemt. Naast het transporteren van bulkgoederen zowel horizontaal, onder een hoek als verticaal omhoog kunnen deze schroeven ook een bijdrage leveren aan het proces zelf door producten tijdens het transport te wegen, doseren, zeven, comprimeren, bufferen, mengen, verwarmen of koelen.

rossiUit oogpunt van standaardisatie en kwaliteit introduceert Rossi een eigen programma van gietijzeren lantaarnstukken voor aanbouw van IEC, maar ook NEMA e-motoren. Deze oplossing biedt Rossi aan als alternatief naast onze motorreductoren voorzien van motor aanbouw flens.

Pagina 1 van 14