Poeth brengt Mini Z-Conveyor op de markt voor het behoedzaam en explosievrije transport van poeders, korrels en granulaten

Compacte kettingtransporteur voor 0 tot 20 m3 per uur

De kosten voor het explosieveilig maken van bekertransportsystemen zijn tot wel drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Daarom ontwikkelde Poeth Solids Processing uit Tegelen de kostenbesparende Z-Conveyor die investeringen in ATEX beveiliging voorkomt. Nieuw van Poeth is nu de Mini Z-Conveyor voor het behoedzaam en explosievrij transport van 0 tot 20 m³ poeders, korrels of granulaten per uur. De Mini Z-Conveyor is compact ontworpen en speciaal geschikt voor inpandig gebruik.

Explosieveilig transport voorkomt hoge kosten voor beveiliging

Droge organische stoffen zijn van nature explosiegevoelig. Dit gevaar ontstaat vooral als ze worden getransporteerd bij snelheden van meer dan 1 m/s. Bekerelevatoren bewijzen hun dienst als producten verticaal moeten worden getransporteerd. Deze systemen functioneren echter alleen bij snelheden vanaf ca. 2 m/s. Daardoor moeten bekerelevatoren verplicht worden uitgevoerd met steeds strengere en kostbaardere ATEX veiligheidsmaatregelen. De kosten voor bijvoorbeeld ontkoppelingen, explosieonderdrukking, -ontlasting, scheefloopbeveiliging, automatisering- en onderhoud van bekerelevatoren zijn op dit moment zelfs tot drie maal hoger dan de transportsystemen zelf. Met de nieuwe Mini Z-Conveyor worden hoge kosten voor ATEX beveiliging voorkomen.  

 

Energiezuinig transport zonder frictie en statische oplading

De nieuwe Mini Z-Conveyor van Poeth heeft een compact ontwerp en kan daardoor gemakkelijk worden geïntegreerd in bestaande locaties. Ze is ontworpen voor 0 tot 20 m3 per uur en voor horizontaal, verticaal en diagonaal transport. Onder andere omdat de Z-Conveyor uitstekend functioneert bij snelheden ruim onder de 1 m/s, zijn risico’s voor explosiegevaar uitgesloten. Daardoor zijn hoge investeringen in de steeds strengere ATEX beveiliging niet nodig. De Mini Z-Conveyor kent een solide, storingsvrije constructie met weinig bekabeling en elektronica. Dat maakt de Mini Z-Conveyor tot een kostenefficiënt alternatief voor bekertransport. Ze transporteert poeders, korrels en granulaten met weinig frictie en statische oplading. Daardoor is het nieuwe transportsysteem van Poeth bijzonder geschikt voor breukgevoelige grondstoffen. Lastig te transporteren grondstoffen zoals kleverige en vloeibare poeders, korrels en granulaten, laten zich door de Mini Z-Conveyor goed transporteren.

Meer informatie

Poeth investeerde in een eigen testopstelling van de Mini Z-Conveyor waar ze proeven uitvoert met producten van haar klanten. Zo geeft Poeth vooraf de zekerheid van een goed werkend systeem voor elke situatie. Poeth heeft een eigen servicedienst en houdt alle onderdelen van de Mini Z-Conveyor op voorraad. De nieuwe Mini Z-Conveyor is geschikt voor de feed, food, chemie en farmaceutische industrie. Kijk voor meer informatie op www.poeth.nl.

B9635 afbeslissers in de procesindustrie verzamelden zich afgelopen 20 juni tijdens de succesvolle première van het Captains of Processing Dinner in de Evenementenhal Gorinchem. Tijdens een exclusief diner deelden de captains hun ervaringen en gedachten over actuele trends en spiegelden deze aan een opiniepanel. Rick Soepenberg, directeur/eigenaar van Surplus Select, nam zitting in het panel.

Heilig Mixers heeft opdracht gekregen om een 25.000 liter inhoud menger (nuttig volume circa 22.500 liter) te produceren en middels groot transport naar de klant te voeren.

Capaciteit 9500 kg
Inzet in de levensmiddelenindustrie
Gedeelde ketel zodat deze met regulier wegtransport vervoerd kan worden
On site supervisie geleverd tijdens opbouwen en inbedrijfname

Na de succesvolle Factory Acceptance Test (FAT) is er weer een conische menger klaar voor levering!

Door de tests in onze fabriek uit te voeren, zorgen wij ervoor dat onze producten aan alle ontwerp- en contractuele specificaties voldoen en dat eventuele problemen worden opgelost voordat ze ter plaatse worden geleverd en geïnstalleerd. Zo bieden wij onze klanten de zekerheid dat hun apparatuur correct functioneert en besparen wij hen tijd en geld bij het oplossen van problemen in het veld. 


Eigenschappen:
Conische menger 2500VDR
Nuttige inhoud 2000 liter
Te gebruiken voor 2.600 kg product
Zelfreinigende schroef
Afgerond deksel ter voorkoming van nesten van product
Verlichting in de mengruimte
Inclusief automatisch reinigingssysteem met water
Schakelkast IP69 met PLC en touchscreen

Past u alle 4 de tips al toe?

Stoomgeneratoren zijn machines met een lange levensduur, maar het gebrek aan onderhoud kan dit beperken. Daarnaast kunnen de gevolgen ervan hoge kosten met zich meebrengen. Let op, dit geldt niet alleen voor één merk stoomketel maar voor alle stoomketels en -generatoren! Door het toepassen van deze 4 tips kunt u de levensduur van uw stoomketel verlengen en kosten besparen. Het uitvoeren van onderhoud is niet alleen belangrijk voor de levensduur van een stoomketel maar ook om de veiligheid ervan te kunnen garanderen.

1. Wettelijke keuringen

Allereerst bent u verplicht om uw stoomketel periodiek te laten keuren. Zo dient u de periodieke inspectie PED (druk gerelateerde keuring) om het jaar uit te laten uitvoeren. De frequentie van de SCIOS (brander gerelateerde keuring) is afhankelijk van het vermogen van de stookinstallatie. Certuss stoomketels hoeven maar één keer in de 4 jaar worden gekeurd. Tijdens deze keuringen wordt vastgesteld of uw stoominstallatie naar behoren werkt en of er afwijkingen zijn die verholpen moeten worden door reparatie of onderhoud.

Voor elektrische stoomketels geldt de SCIOS niet aangezien deze geen brander hebben. Verder dient de PED bij elektrische stoomketels de eerste keer na 4 jaar te worden uitgevoerd en daarna elke 6 jaar.

2. Jaarlijks onderhoud

Wij adviseren onze klanten om ten minste éénmaal per jaar een groot onderhoud uit te laten voeren. Tijdens het groot onderhoud controleren wij de stoomketel op werking, status en wordt waar nodig gereinigd. Ook de bijbehorende componenten (voedingswatertank, ontharder, condenspomp, etc.) worden nagezien.

3. Spuien

Het voedingswater van een stoomketel bevat een bepaalde hoeveelheid opgeloste stoffen (bijvoorbeeld zouten of kiezelzuur) en niet-opgeloste componenten (zwevende deeltjes). Deze verdampen niet en blijven achter in het ketelwater. Omdat er steeds voedingswater wordt toegevoegd neemt de concentratie van deze niet verdampende componenten toe. Om corrosie, lekkage en afzettingen te voorkomen dient regelmatig een bepaalde hoeveelheid ketelwater te worden afgevoerd. Dit proces heet spuien.

4. Dagelijks onderhoud

We kunnen niet vaak genoeg het belang van dagelijks onderhoud benadrukken. Afwijkingen in bepaalde waarden kunnen grote gevolgen hebben voor uw stoominstallatie. Een relatief klein gevolg is wanneer het rendement van uw stoomketel verlaagt waardoor uw kosten stijgen. Een groter gevolg is wanneer er onderdelen kapot gaan door corrosie en kalkafzettingen. Kosten die zijn te voorkomen. Enkele makkelijke dagelijkse controles leest u hier.

Met enkele simpele stappen kunt u uw voedingswater stabiliseren waardoor uw stoomsysteem veilig en optimaal blijft functioneren. Het dagelijks meten van de pH-waarden en de hardheid van uw voedingswater is nodig. Daarnaast moet u de hoeveelheid van het zuurstofbindend middel ook dagelijks meten. Het is van belang de vastgestelde waarden te documenteren. Hierdoor kunt u gemakkelijk afwijkingen en/of patronen over een langere tijdsperiode vaststellen. Tot slot moeten de waarden worden vergeleken en gecontroleerd. Neem contact op met uw leverancier wanneer de gemeten waarden afwijken.

Meer informatie over onderhoud vindt u in ons onderhoud e-book. Neem voor een gratis onderhoud e-book, met kant en klaar controle formulier, contact met ons op.

Onder alle omstandigheden weten wat er aan de haak hangt, ongeacht bewegingen en waar dan ook, dit instrument zorgt daarvoor. Ingebouwd is namelijk een geoctrooieerd compensatiesysteem dat niet alleen versnellingen en vertragingen compenseert maar ook voor een automatische aanpassing bij de plaatselijke versnelling van de zwaartekracht zorgt. De compensatie maakt gebruik van PENKO’s specialiteit, snel meten met een hoge inwendige resolutie. Dankzij deze voorziening leent dit instrument voor alle vrij hangende mobiele toepassingen, zowel in het vrachtvervoer, de zeevaart en visserij als aan hijswerktuigen. De gehele uitvoering is bij de genoemde toepassingen aangepast door een degelijke roestvrijstalen behuizing met beschermingsklasse IP68 en gegalvaniseerde, deels ook gelakte, hijsogen en haken. Ondanks de robuuste uitvoering weegt het instrument slechts 25 kg. Kwetsbare aansluitkabels zijn overbodig. De overdracht van de weeggegevens vindt namelijk draadloos naar een webbrowser plaats, de accuvoeding staat 4 uur onafgebroken wegen toe.

De weger is leverbaar in bereiken van 0 – 150 kg tot en met 2 500 kg.

Pagina 1 van 16