Rotary Drum Mixer for Haldirams smallVoor de Indiase snackgigant Haldiram’s mengen vier van onze Lindor L1000 trommelmengers dagelijks tonnen aan Namkeen-zoutjes. Voor veel Indiërs is het drinken van Chai (thee) een dagelijks ritueel waarbij een schaal Namkeen niet mag ontbreken. Met een inwonersaantal van 1,33 miljard verwerkt India iedere avond dus tonnen aan Namkeen. Haldiram’s speelt als de grootste snoep- en snackfabriant van India een belangrijke rol bij het voorzien in deze behoefte.

Geavanceerde dosering in proceslijn door samenwerking met PENKO

LIW Feeder Van BeekIn de voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie zag Van Beek Schroeftransport steeds meer vraag naar een nauwkeurige en betrouwbare dosering volgens recept in de proceslijn. Om op dit gebied het beste van het beste te kunnen leveren, is het bedrijf de samenwerking aangegaan met weegspecialist PENKO. Samen ontwikkelden zij de LIW (Loss in Weight)-feeder.

HEVASE BVVoor de aanschaf, installatie en onderhoud aan warmtewisselaars kan de industrie voortaan terecht bij een nieuwe speler: HEVASE BV. In dit bedrijf bundelen de ondernemers Alex ten Westeneind en Ron van de Weerd van VCC en ASE Repair hun tientallen jaren kennis en ervaring in zowel de cryogene- als stoombranche.

Warmtewisselaars van gevestigde merken
HEVASE BV richt zich voornamelijk op de verkoop en distributie van nieuwe warmtewisselaars gebaseerd op twee technologieën. De ‘Plate & Shell’ warmtewisselaar; geschikt voor hoge temperaturen, drukweerstanden en voorzien van een compact design en de ‘Thermoplates’; flexibel toepasbaar in situaties met lage drukweerstanden, waar reinigingsgemak belangrijk is. HEVASE vertegenwoordigt het gerenommeerde Duitse merk GESMEX en het Deense merk SOLDEX. Beide zijn producenten van hoogwaardige warmtewisselaars met een snelle levertijd en lange levensduur.

Service en onderhoud aan industriële warmtewisselaars
Daarnaast biedt deze nieuwe onderneming binnen de gehele Benelux service en (preventief) onderhoud voor bestaande warmtewisselaars, ongeacht het merk. Dit maakt HEVASE BV niet alleen dé specialist, maar ook het aanspreekpunt voor een diversiteit aan vraagstukken. Het marktgebied waarin HEVASE BV zich begeeft is uiterst divers te noemen. Het bedrijf kan alle organisaties waar warmte- en koude overdracht belangrijk is bedienen.

Lang gekoesterde ambitie wordt werkelijkheid
Het initiatief voor HEVASE BV lag bij technisch adviseur Alex ten Westeneind. Vanaf de start van zijn carrière had hij al de ambitie een full service organisatie te starten waarmee hij zijn klanten snel en efficiënt van dienst kan zijn. “De samenwerking met Ron was voor mij vanzelfsprekend”, vertelt hij. “Ron is net als ik al meer dan 30 jaar actief in deze branche. We hebben allebei niet alleen een berg kennis, maar ook een uitgebreid netwerk opgebouwd. Onze krachten bundelen was dan ook een logisch gevolg. Door onze korte lijnen en kennis te combineren kunnen wij klanten optimaal van dienst zijn.”

Vliegende start vanuit reeds bestaande BV’s
Ron de Weerd vertelt verder: “Alex is als technisch adviseur het gezicht van HEVASE BV en zal de klantcontacten en aanvragen behandelen. Operationeel gezien stel ik het kantoor en personeel van mijn andere 2 BV’s, VCC en ASE Repair, beschikbaar. Een geschikte werkplaats is aanwezig en het personeel is reeds ingewerkt. Nijmegen is hiervoor een perfecte uitvalsbasis. Binnen 2 uur staan onze servicemedewerkers niet alleen op de Maasvlakte, maar ook midden in het Ruhrgebied. Hierdoor kunnen wij bij servicevraagstukken onze klanten snel en gemakkelijk bereiken.”

Meer informatie over HEVASE en de warmtewisselaars vindt u op: www.hevase.nl.
HEVASE BV

‘Mobiele bulkwagenvuller Van Beek komt nog altijd als beste uit de bus’
MüllerTransportbedrijven krijgen steeds vaker de vraag of zij de op- en overslagprocessen van hun klanten kunnen overnemen. Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland zijn op dit gebied geen uitzondering en hier is dan ook steeds meer vraag naar de mobiele bulkwagenvuller van Van Beek; de Dino.

Intern transport vleesEen schroeftransporteur is niet altijd het eerste waar veel bedrijven in de vleessector aan denken als ze hun vleesproduct van de ene naar de andere procesmachine willen laten transporteren. Maar de schroeftransporteurs van Van Beek hebben zich ook in de vleesverwerkingsindustrie al meer dan bewezen. Ten opzichte van de alternatieven zoals transportbanden en elevatoren zijn er heel wat voordelen te benoemen.

Lindor screens lSnel en eenvoudig op onze website het antwoord vinden wat de gebruiker zoekt was het voornaamste doel bij het ontwerpen van de nieuwe website van Lindor. Of dat gelukt is, kunt u zelf beoordelen op www.lindor.nl. Michelle Haverkort, managementassistente en medeverantwoordelijk voor communicatie, was nauw betrokken bij het opzetten van de nieuwe site.

Pagina 1 van 13