Dinnissen Process Technology brengt innovatieve installatie voor het veilig, hygiënisch en restloos legen van Big Bags

Dinnissen Process Technology ontwikkelde een innovatieve installatie voor het veilig en efficiënt legen van big bags met poeders, korrels en granulaten. De losinstallatie is vooral bedoeld voor het creëren van een veilige werkomgeving voor operators in tal van sectoren. Daarnaast zorgt de big bag losinstallatie voor een schone en stofvrije omgeving.

Speciaal stretch- en trilprogramma zorgt voor het restloos legen van big bags
Voor iedereen die poeders, korrels of granulaten aanvoert vanuit big bags, ontwikkelde Dinnissen een innovatieve installatie waarmee big bags veilig en stofvrij worden geleegd. De installatie leegt tot maximaal 15 big bags per uur. De big bags worden allereerst op een speciale trilbodem geplaatst. Daarna kan de operator de uitloopslurf aankoppelen en de strik losknopen. De big bag losinstallatie stretcht daarna het onderste deel van de big bag. Samen met het speciale start/stop trilprogramma zorgt dat voor het probleemloos leeglopen van de big bag zodat er geen productresten achterblijven. Als het leeglopen van de big bag vordert, wordt de big bag langzaam verder gestretcht om het achterblijven van poeders, korrels of granulaten te voorkomen.

Extra faciliteiten voor wie extra eisen stelt aan veiligheid, hygiëne en efficiency
Bedrijven die extra hoge eisen stellen aan veiligheid, hygiëne en arbeidsgemak, kunnen hun big bag losinstallatie laten uitvoeren met extra faciliteiten. Zo kan de big bag tijdens het legen in een stofdichte behuizing worden geplaatst waarbij de big bags in de laatste fase van het losproces worden leeggezogen en compact worden opgerold. De losinstallatie kan worden uitgebreid met een stofdichte manchetaankoppeling, vuilafscheidingsklep en een automatisch zeefsysteem die de veiligheid en kwaliteit van eindproducten verhoogt. Een track-and-trace-systeem, controleert inkomende big bags automatisch op de juiste inhoud en blokkeert het innameproces bij fouten. In situaties waarbij extra arbeidsefficiency wordt nagestreefd, kunnen big bag automatisch worden aan- en afgevoerd. Bovendien kan de losinstallatie worden voorzien van een systeem dat de lussen van de big bags automatisch lost, aan het einde van het losproces. Voor het legen van extreem gevaarlijke stoffen en big bags zonder uitloopslurf biedt Dinnissen speciale maatwerk oplossingen.

Meer informatie over de big bag leeginstallatie vindt u op www.dinnissen.nl, via telefoonnummer 077 467 35 55 of h.michiels@dinnissen.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners