VigilEx VQ maakt vlammenloze explosie drukontlasting mogelijk

De VigilEx VQ is de snelste en meest eenvoudige oplossing om tot een goede explosieontlasting te komen zonder moeilijke en kostbare oplossingen waarbij een ontlastkanaal naar buiten dient te worden aangelegd.

De VigilEx VQ maakt explosie drukontlasting mogelijk op plaatsen waar dit met normale explosiepanelen niet mogelijk is. Het beveiligt inpandig opgestelde apparatuur, machines en personeel tegen vlammen en tevens tegen vrijkomend verbrand en onverbrand stof. Hierbij wordt de hoge temperatuur tot een minimum teruggebracht. Daarnaast wordt het ook buiten toegepast wanneer er geen veilige ontlastrichting- of zone voorhanden is.

Bij normale drukontlasting, met een explosiepaneel, wordt de explosie direct in de omgeving ontlast waarbij vlammen en stof uit het procesvat ontsnappen. Indien het procesvat binnen opgesteld staat wordt de explosie in veel gevallen via een ontlastkanaal naar buiten geleid. Dit is echter lang niet altijd mogelijk omdat hier beperkingen aan verbonden zijn.

De VigilEx VQ heeft een lage weerstand en voorkomt effectief vlammen en hitte uitstoot. Hierdoor wordt het installeren en positioneren van machines in de te benutten ruimte vergemakkelijkt.

De rechthoekige Vigilex wordt verbonden met een standaard rechthoekig explosiepaneel en wordt geleverd in diverse maten, inclusief explosiepaneel en breeksensor.

De VigilEx VQ is ATEX gecertificeerd en voldoet aan de meest recente Europese standaard voor apparatuur voor vlamloze drukontlasting (EN 16009: 2011).

Voordelen:

  • Geschikt voor een grote verscheidenheid aan procesapparatuur
    (bv. elevatoren, drogers, cyclonen en filters)
  • Diverse afmetingen leverbaar
  • Geïntegreerd explosiepaneel VL of VD met afdichting en sensor
  • Geen duur ontlastkanaal nodig
  • Inspectie mogelijk via inspectieluik, geen onderhoudskosten
  • Cover optioneel leverbaar voor gebruik in sanitaire omgevingen

Voor meer informatie, een prijsopgave of bestelling kunt u contact opnemen met sales@vdlindustrialproducts.com, telefoonnummer 040-292 55 80.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners