Veelzijdige mengtechnologie van Hosokawa Micron

Vitomix Hosokawa Micron.JPG
De Vitomix is ideaal voor veelzijdige of flexibele mengprocessen waar poeders en/of vloeistoffen in voorkomen.
De Vitomix brengt naast snelheid ook een verhoogde mengintensiteit met zich mee. Dat wil zeggen dat er naast homogeniseren van de charge o.a. ook het gelijkmatig dispergeren van kleine componenten op grotere poederdeeltjes plaats kan vinden. Gelijkmatige verdeling op een groter beschikbaar oppervlak laat bijvoorbeeld kleur- geur of smaakintensiteit van een eindproduct toenemen. Aansluitend aan het dispergeren biedt de Vitomix ook de flexibiliteit om grote hoeveelheden vloeistoffen efficiënt in te mengen. In het bovenste gedeelte van de mengerconus wordt een fluïdbed gecreëerd waardoor diverse vloeistoffen zoals water, oliën en vetten opgesproeid kunnen worden. Het geheel resulteert in een klontvrij, homogeen eindproduct waardoor kluitenbrekers in 98% van de gevallen niet meer nodig zijn. Hierdoor kan er aansluitend met droog reinigen voldaan worden. De Vitomix geeft zo de mogelijkheid om vrij te kunnen kiezen tussen vaste en/of vloeibare componenten.
 

Hoge mengkwaliteit
Cohesieve, segregerende zowel lichte als drijvende producten zijn net zo snel en eenvoudig in te mengen als de goed stromende producten. Zelfs breekbare componenten kunnen rustig zonder breuk worden ingemengd binnen een oogwenk. De Vitomix maakt het mogelijk zowel rustig te mengen als met hogere snelheden; de verversingsgraad in de batch blijft op een hoog niveau staan.
De intensiteit en turbulentie ingebracht door de snel draaiende dubbele schroeven maakt het ook mogelijk om producten met hogere stortgewichten tot zelfs zeer viskeuze producten te maken zoals emulsies en pasta’s.
Zoals Hosokawa Micron beaamt is er veel aandacht besteed aan duurzaamheid, service mogelijkheden, uitvoeringen en machineveiligheid. Met design gebaseerd op EHEDG uitgangspunten en onze lange ervaring met betrekking tot ATEX, kan er voor elke applicatie een geschikte en veilige uitvoering worden gekozen.


Succesvolle Applicaties

Hier een aantal concrete voorbeelden van succesvolle applicaties:
Bakkerijgrondstoffen, zetmeel, kruiden, specerijen, droge soepmixen, droge sausmixen, melkpoeders, lactaten, vetten, oliën en pigmenten.
 
Vitomix  samengevat
Door unieke machine eigenschappen wordt het mogelijk om:
• Zeer korte mengtijden van 1 minuut te behalen
• Naast homogeniseren ook te kunnen dispergeren en/of coaten
• Grotere hoeveelheden vloeistof (tot wel 30%) klontvrij op te kunnen brengen zonder gebruik van kluitenbrekers
• Hogere intensiteit en snelle mengtijden te combineren met milde mengwerking
• Poeders tot pasta’s of emulsies op te mengen
Informatie
Hosokawa Micron B.V. | www.hosokawamicron.nl | info@hmbv.hosokawa.com | T: 0314-373333
Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners