VDL Industrial Products toont innovaties op WoTS IP

De beurs Industrial Processing wordt in 2018 gecombineerd met World of Technology & Science en is een evenement waar de branche tweejaarlijks naar uitkijkt. Ook nu zullen er op deze beurs weer vele nieuwswaardigheden te zien zijn.

VDL Industrial Products voorziet voor de Nederlandse markt een sterke groei van de export. Ca. 50% van de industriële productie wordt namelijk geëxporteerd. Nederland is van origine sterk in met name feed en food maar ook in andere sectoren zoals chemie, recycling en milieutechniek. Zo is er een wereldwijd groeiende vraag naar kwalitatieve producten die zorgen voor continuïteit van de productie, hygiëne en beheersbare productieprocessen. VDL Industrial Products speelt daar op in met een aantal nieuwe, innoverende en modulair toepasbare producten:

  • Nieuwe MD sluizen; compacte doseersluizen in het middensegment
  • Trilapparatuur; voor transport, uitzeven, scheiden of drogen
  • Jacob draaipijpverdeler; geavanceerde besturing voor efficiënte productie.

Nieuwe MD sluizen
VDL IP biedt al decennia lang roterende sluizen voor verschillende toepassingen. De combinatie van gericht marktonderzoek en innovatie door de R&D afdeling van VDL IP heeft geleid tot de uitbreiding van het assortiment met de nieuwe MD range. Daaronder een aantal explosiebestendige uitvoeringen.

Door middel van 3D tekeningen, 3D spanningsberekeningen en simulatiesoftware speelt VDL IP snel in op de specifieke vraag van klanten. Zo wordt voor iedere toepassing een optimaal werkende sluis ontwikkeld. Alle sluizen kunnen voorafgaand aan ingebruikname worden getest in de speciale testomgeving bij VDL IP.

De nieuwe MD sluis is toepasbaar bij pneumatisch transport, waarbij de drukverschillen kunnen oplopen tot ca. 1 bar. De robuust uitgevoerde MD sluis combineert een hoge vullingsgraad met minimale productbeschadiging. Mede daardoor is hij compacter en eenvoudiger in te bouwen. De MD sluis is onderhoudsvriendelijk door toepassing van o.a. buitenliggende onderhoudsvrije kogellagers en nastelbare stopbuspakkingen, een directe flensaandrijving, een eenvoudig demonteerbare rotor en standaard PN10 aansluitflenzen.  De sluizen kunnen worden uitgevoerd in hardchroom of vernikkeld om daarmee de levensduur te verlengen en/of de corrosiebestendigheid te vergroten. Nadere specificaties vindt u op www.vdlindustrialproducts.com.

Trilapparatuur; maatwerk waarmee u elk probleem oplost
Met triltechniek worden eenvoudig producten getransporteerd. Maar dat niet alleen. Triltechniek leent zich bij uitstek voor verschillende functies. Zo kan er hygiënisch mee worden gesorteerd, ontwaterd, ontvet, gespreid, gezeefd en gedoseerd. Alle onderdelen zijn eenvoudig te reinigen en kunnen gemakkelijk worden gecombineerd met andere productbewerkingen. Omdat iedere specifieke productieomgeving weer z’n eigen uitdagingen kent, wordt de trilapparatuur op maat voor de klant ontwikkeld en geproduceerd. Zo worden ze toegepast in de recycling, veevoederindustrie, milieutechniek, chemie en in de voedingsmiddelenindustrie. Ook voor deze apparatuur biedt VDL IP een opstelling om specifieke producten en productieprocessen van tevoren uit te testen.

Jacob draaipijpverdeler; geavanceerde besturing voor efficiënte productie
Met deze nieuwe draaipijpverdeler van JACOB kan de draaipijp zowel ‘met de klok mee’ als ‘tegen de klok in’ draaien. Daardoor kunnen de schakeltijden en daarmee de processtilstand, aanzienlijk verkort worden. Met dit systeem kiest de draaipijp nu altijd de kortste weg.

Het systeem is compleet PLC bestuurd waardoor er geen eindschakelaars nodig zijn. Indien gewenst zijn deze wel optioneel leverbaar.

De bouwvorm en de inbouwmaten zijn gelijk aan de huidige draaipijpverdelers waardoor ze volledig aansluiten op het huidige leidingwerk. Doordat de eindschakelaarkast is weggevallen neemt de draaipijpverdeler nu minder ruimte in beslag.

Over VDL Industrial Products
VDL Industrial Products is totaalleverancier van componenten voor afzuiginstallaties en bulkhandling. Daarnaast levert VDL Industrial Products complete systemen voor explosie- en brandbeveiliging van industriële processen.

VDL Industrial Products maakt onderdeel uit van de VDL Groep; een Nederlands familiebedrijf bestaand uit 99 bedrijven met ruim 17.000 medewerkers. VDL Industrial Products benut de slagvaardigheid van een MKB bedrijf met de uitgebreide en specifieke kennis en vaardigheden van de VDL Groep. Daarmee biedt VDL Industrial Products als partner maatwerk oplossingen voor vele bedrijfstakken en toepassingsgebieden.

Standnummer VDL Industrial Products op de WoTS: C028 in hal 9.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners