Vakbeurs Pumps & Valves speelt in op investeringsbehoefte

pumps and valves 2013 bulktech

pumps and valves 2013 bulktechMachevo & Bulk Vereniging, partner van de vakbeurs Pumps & Valves, heeft begin 2013 een onderzoek gedaan onder de leden en haar afnemers waar onderwerpen als investeringen, omzet en aankoopprioriteiten centraal stonden. Een waardevol onderzoek waarvan de resultaten wederom het belang van een specifieke en branchegerichte vakbeurs als Pumps & Valves bevestigden.

De resultaten van het onderzoek van Machevo & Bulk Vereniging zijn veelal positief, evenals de verwachtingen voor de toekomst. Waar in 2012 een omzetgroei van 2.8% is gerealiseerd, verwachten respondenten voor 2013 gemiddeld een omzetgroei van ongeveer 2.9%. Geen reusachtig verschil, maar gezien het huidige economische klimaat zeer aangenaam. De gemiddelde groei in de periode 2011 tot 2013 lijkt daarmee vrij stabiel te zijn.

Aan de hand van deze nieuwe informatie is het belang van vakbeurs Pumps & Valves onmiskenbaar en vormt de beurs de uitgelezen mogelijkheid voor de industrie om in te haken op de behoeftes in de markt. Ondertussen grijpen al veel bedrijven de kans om actief onderdeel te zijn van deze ontwikkelingen. Dit wordt bevestigd doordat het aantal deelnemers nu, 3 maanden voor de beurs, al 25% hoger ligt dan het totale aantal deelnemers in 2011.

Een ander noemenswaardig verschil dat in het onderzoek naar voren komt, vond plaats in productinvesteringen. In 2011 investeerde ongeveer 71% van de respondenten in producten. In 2012 zijn deze investeringen opgelopen naar 80%, waarvan maar liefst 34% in procestechniek. Pompen maakten voor 29% deel uit van de productinvesteringen, afdichtingen en appendages 15%. Het investeringsbudget is eveneens gegroeid: 38% van de respondenten hebben in 2012 meer geïnvesteerd in vergelijking met 2011. Deze trend lijkt door te zetten en biedt zodoende genoeg kansen voor de gehele procesindustrie.

Het huidig aanbod deelnemers uit de procesindustrie zal op de beurs zorgen voor een complete update op het vlak van pompinstallaties en uitrusting van industriële processing. Opvallend is dat componentenfabrikanten en leveranciers vanuit steeds meer verschillende marktsegmenten zich herkennen in het exposantenprofiel. Ook is een duidelijke groei merkbaar van Belgische en Duitse bedrijven. Het blijft een componentenvakbeurs aangevuld met partijen die service en onderhoud bieden. Op deze manier is de beurs interessant voor zowel inkopers als onderhoudsmanagers en andere technisch verantwoordelijken.

Voor informatie over deelnemen aan Pumps & Valves kunt u contact opnemen met Joost den Ridder +31 (0) 162 408 990. Kijk op www.easyFairs.com/Pumps-NL om de beurs te bezoeken en een kijkje te nemen in de toekomst van de procesindustrie. Volg Pumps & Valves op Twitter of word lid van de LinkedIn Group om op de hoogte te blijven van de meest recente ontwikkelingen.

Bron: Brancheonderzoek Nederlandse procesindustrie – Machevo & Bulk Vereniging

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners