Surplus Select ondersteunt circulair initiatief Van Beek refurbished

1495447793 Rick Soepenberg Surplus Select Van beek 400

Begin dit jaar startte schroeftransporteurbouwer Van Beek uit Drunen samen met Surplus Select een circulair initiatief: Van Beek Refurbished. Het bedrijf geeft een terugkoopgarantie op al haar machines en hoopt zo bij te dragen aan het verduurzamen van de procesindustrie.

Surplus Select heeft jarenlange ervaring met de aan- en verkoop van gebruikte machines voor de procesindustrie en is goed bekend met de schroeftransporteurs van Van Beek. Een samenwerking tussen beide bedrijven was daarom al snel beklonken.

Duurzaamheid
“Door gebruikte machines een tweede leven te geven, levert Surplus Select een bijdrage aan het verduurzamen van de procesindustrie vanuit een commercieel businessmodel”, legt directeur van Surplus Select, Rick Soepenberg uit. “Wij hebben een goed zicht op de waarde van schroeftransporteurs na hun eerste leven. Hierdoor kunnen wij de Van Beek schroeftransporteurs zeer nauwkeurig taxeren. Ook hebben wij een breed en groot netwerk in de industrie. Die marktexpertise komt zeer goed van pas in het hele terugkoopproces van ‘Van Beek Refurbished’.”

Tweede leven
Perry Verberne, directeur bij Van Beek: “Van Beek schenkt ruim aandacht aan duurzaamheid. Wij zijn dan ook veel bezig met de circulaire economie en duurzaam ondernemen. Natuurlijk scheiden wij ons afval en bieden wij restmaterialen en metalen voor recycling aan. Maar we wilden een tweede stap zetten: een circulair in- en verkoopproces van onze schroeftransporteurs. Deze hoogwaardige machines krijgen hierdoor een tweede leven en eindigen zo niet ontmanteld in een schrootbak. Surplus Select was voor ons een haast vanzelfsprekende keuze als partner.”

Refurbished met garantie
“Alle ingenomen machines kijken wij nauwkeurig na, waarbij we eventueel versleten onderdelen vervangen” vervolgt Verberne. “Na deze kwaliteitscheck krijgen deze schroeftransporteurs een Van Beek Refurbished-sticker, inclusief één jaar garantie. De refurbished schroeftransporteurs zijn daardoor weer in staat om volledig te functioneren en komen via Surplus Select terecht bij een nieuwe eigenaar”.

Partner voor duurzaam ondernemen
Door een toenemende behoefte aan een circulaire economie is Surplus Select niet alleen een belangrijke schakel voor de aan- en verkoop van gebruikte industriële machines, maar ook een samenwerkende en adviserende partner voor duurzaam ondernemen. “Onze naamsbekendheid groeit dagelijks en wij passen ons aan op de markt met behoud van een persoonlijke en laagdrempelige werkwijze met korte lijnen” zegt Soepenberg tot besluit.

Over Van Beek
Van Beek; de standaard in schroeftransport. Opgericht in 1939 en gespecialiseerd in ontwerp en fabricage van schroeftransporteurs voor het intern transporteren van vaste stoffen zoals poeders, granulaat en pasta’s. Snel, veilig en hygiënisch. Ieder schroeftransportsysteem is maatwerk en dus uniek. Meer dan 80% van de productie van de roestvast stalen schroeftransportsystemen is operationeel in het buitenland. Dat maakt Van Beek wereldwijd tot een betrouwbare leverancier van schroeftransporteurs voor de chemische, farmaceutische, milieu- en voedingsmiddelenindustrie.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners