SmartPick wint Solids Antwerpen Innovation Award 2022

De felbegeerde Solids Antwerpen Innovation Award 2022 is dit jaar in de wacht gesleept door Engisol, specialist in proces en verpakkingstechnologie, en Sacchi, een Italiaanse system integrator op het gebied van verwerking van vaste stoffen. Ze gooiden hoge ogen met de gepatenteerde SmartPick, een innovatief robotic systeem dat niet alleen zakken met poeders en korrels ontstapelt, maar deze ook leegmaakt en automatisch op recept doseert.

De door Sacchi ontwikkelde SmartPick is meer dan alleen een procesmachine, die zakken oppakt, verplaatst en door middel van een statisch mes opent en leegt. Het innovatieve robotsysteem is voorzien van intelligente software, die het mogelijk maakt dat gebruikers hun eigen receptuur bestanden kunnen inlezen. Op deze wijze worden poeders zeer nauwkeurig gedoseerd en unieke blends samengesteld.

Antropomorfe robot
“Het winnen van de publieksprijs is voor ons een bevestiging dat de markt geïnteresseerd is in deze technologie. De SmartPick beschikt over een doorontwikkelde, unieke technologie. De zak wordt behandeld en gesneden op een statisch mes door een antropomorfe robot, dit garandeert de betrouwbaarheid, traceerbaarheid en hoge productieniveaus. Veel bedrijven in de procesindustrie zijn zich nog niet bewust van het bestaan van deze technologie, maar eenmaal ontdekt loopt het merkbaar storm”, zegt David Depickere, algemeen directeur van Engisol. Hij is dan ook samen met zijn partner en mede-eigenaar van Sacchi, Massimiliano Sacchi, enorm trots op de waardering van het publiek. “Het is een bevestiging van de hoge standaard, die het bedrijf Sacchi al bijna honderd jaar toepast en hen tot wereldmarktleider hebben gemaakt in robotic powder handling”, aldus Depickere, die laat weten dat de SmartPick wordt gedekt door vijf patenten en meer dan honderd referenties. 

Over de vakbeurs Solids Antwerpen 2022
Solids is onbetwist hèt jaarlijkse netwerkmoment voor de poeder- en bulkindustrie in de Benelux. Op 16 en 17 november 2022 kwamen in Antwerp Expo, een congrescentrum in de Belgische stad Antwerpen, specialisten in bewerking, opslag en transport van droge bulkgoederen samen om kennis uit te wisselen en zaken te doen. Tijdens de vakbeurs worden diverse Awards uitgereikt, waaronder de Solids Antwerpen Innovation Award 2022.

Over Engisol
Engisol is een jong en dynamisch bedrijf met als kernactiviteit het leveren van innovatieve proces- en verpakkingstechnologie voor de procesindustrie. Engisol biedt waardevolle oplossingen voor hun klanten in de meest uiteenlopende industriële sectoren, gaande van voeding, chemie en farmacie. Het bedrijf is gebouwd op sterke partnerschappen met enkele van de beste bedrijven, Europese fabrikanten in hun respectievelijke gebieden van technologie. Samen met opdrachtgevers en lokale integratiepartners biedt Engisol complete systemen en geïntegreerde

projecten aan. Tegelijkertijd ondersteunt het bedrijf hun klanten met een uitstekende dienst na verkoop, gedurende de gehele levensduur van de machines.

Over Sacchi
F.lli Sacchi, opgericht in 1926, is de wereldleider in innovatieve transport-, doseer-, opslag-, meng-, verpakkings- en palletiseersystemen van bulkmaterialen in korrels of poeders. Sacchi heeft de poederverwerkingsindustrie opnieuw uitgevonden, door robotica toe te passen op de verwerkingssystemen voor vaste ingrediënten. Spelen op de wereldmarkt heeft een diepgaande, technologische kennis opgeleverd en in de loop der tijd een hoge knowhow ontwikkeld, die het resultaat is van een uitgebalanceerde mix van technische competentie en praktijkervaring. Het bedrijf profileert zich als de enige gesprekspartner voor het vervaardigen van turnkey-systemen, van de inname van grondstoffen tot het verpakken van het eindproduct.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners