Slimme ontwerpen van Dinnissen

Iedere dag hebben we wel een product in onze handen dat vervaardigd is met behulp van Dinnissen-systemen: van hagelslag tot babymelkpoeder, van hondenbrokken tot aardappelzetmeel. Het innovatieve bedrijf uit Sevenum bestaat inmiddels al zeventig jaar en is still going strong. Sterker nog: later dit jaar wordt een uitbreiding van de fabriek opgeleverd, waar maatwerk en innovatie voorop staan.

Dinnissen is gespecialiseerd in het verwerken van vaste stoffen in grote hoeveelheden. Met klanten in de sectoren dairy, food, chemie, feed en petfood, ontwikkelt, produceert en test Dinnissen nagenoeg alles in eigen huis. Vervolgens worden de diverse systemen geïnstalleerd bij klanten in alle hoeken van de wereld. De top tien bedrijven van alle segmenten, de grote spelers in de dairy, food, chemie, feed en petfood maken gebruik van Dinnissen-systemen en -technologie. Wat de grootste kracht van het bedrijf is? Commercieel technisch directeur Frans Bakker: “We werken klant specifiek én op maat. Met slimme ontwerpen maken wij het verschil.”

Maatwerk
In het DNA van het bedrijf zit het sterk verankerd dat producten in eigen huis worden vervaardigd. “We willen ons voortdurend ontwikkelen, innovatief bezig zijn”, stelt Operationeel directeur Wouter Kuijpers. “Waar een heleboel bedrijven zich vooral toeleggen op assemblage, maken wij nog steeds nagenoeg alles in eigen huis. Hiermee kunnen we maatwerk leveren, maar is ook onze time to market veel sneller.” Bij Dinnissen wordt gewerkt vanuit de continuïteitsgedachte: “Al onze activiteiten zijn gericht op het bouwen aan het bedrijf op de lange termijn”, aldus Algemeen directeur Henk Kuijpers. “Dat betekent dat we werken aan beheerste groei met mensen die ons dierbaar zijn. Veel van onze medewerkers werken niet voor niets al tientallen jaren bij ons, we kunnen echt op ze bouwen.” Frans Bakker voegt hieraan toe: “Ook met veel klanten en leveranciers hebben we al jarenlange relaties. Bij het bouwen aan projecten staat altijd de continuïteit van de relatie voorop. Het is geweldig als een klant na jarenlang tevreden gebruik van een installatie weer bij ons terug komt voor een nieuw project.”

Bijzondere mijlpaal
Een bijzondere mijlpaal in de zeventigjarige geschiedenis van het bedrijf is de oplevering van de nieuwbouw, aankomende zomer. Henk Kuijpers: “We zitten sinds 1964 op deze locatie en groeiden al een tijdje uit onze jas. Toen we in 2017 de kans kregen om grond van onze achterbuurman te kopen, was dat hét moment om ons verder te ontwikkelen op deze plek. In de nieuwe, moderne hallen worden straks halffabrikaten geproduceerd en rvs gelast. Met de opening van de nieuwbouw kunnen we nóg beter tegemoetkomen aan de hoge kwaliteitseisen die onze eindklanten vragen. Ook maken we er een flinke automatiseringsslag. En er is nog potentieel om in de toekomst nog verder uit te breiden. Daarnaast blijven we doorgaan om het oorspronkelijke deel van de fabriek ook verder te moderniseren.”

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners