Sisca genomineerd voor Proces Innovatie Prijs (PIP)

Van Beek Schroeftransport dingt ook dit jaar weer mee naar dè Industrial Processing-trofee: de Proces Innovatie Prijs (PIP). Sisca, een innovatieve online maatwerkconfigurator voor schroeftransportsystemen, is genomineerd voor de vakprijs. De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens de vakbeurs Industrial Processing – World of Technology & Science (WoTS), die plaatsvindt van dinsdag 27 september tot en met vrijdag 30 september 2022 in de Jaarbeurs in Utrecht.

De PIP is een initiatief van de Machevo & Bulk Vereniging en beursorganisator FHI, en kent zowel een vakprijs als publieksprijs. Het is een erkenning voor innovatieve producten en oplossingen binnen de procesindustrie en wordt gezien als een prestigieuze onderscheiding voor innovatie in de procesindustrie. Bij de laatste editie in 2018 wist Van Beek zowel de vakprijs als publieksprijs in de wacht te slepen, dankzij de baanbrekende schroefwarmtewisselaar, Twister. “We zijn trots en vereerd dat de vakjury Sisca heeft genomineerd voor de PIP 2022. We hebben niet stilgezeten sinds het winnen van de PIP vak- en publieksprijs in 2018 en laten met Sisca zien dat we blijven innoveren, zowel in producten als diensten voor onze klanten. Hopelijk lukt het ons om wederom één of meerdere prijzen te winnen”, aldus Perry Verberne, directeur van Van Beek.

Kennis delen
Sisca, de door Van Beek ontwikkelde slimme selfservice-oplossing, configureert op basis van ingevoerde data stap voor stap een koker-, trog- of omega trogtransporteur. Hierbij wordt altijd rekening gehouden met de combinatie van eigenschappen van het te transporteren product en het productieproces. Daarbij calculeert Sisca realtime, waardoor de verwachte levertijd en prijs meteen inzichtelijk zijn. Gebruikers kunnen in een gepersonaliseerde online omgeving meerdere configuraties voor verschillende projecten beheren, de geconfigureerde schroeftransporteur in een volledig uitgewerkt 3D CAD-model bekijken en deze toegestuurd krijgen per e-mail. Bovendien kan de configuratie direct worden omgezet naar een offerte. Verberne: “Het stuk kennis dat in de hoofden van onze engineers zit, delen we nu met onze klanten. De online engineer is zeker geen vervanging van onze sales engineers, het vangt enkel de eerste informatiebehoefte van onze klanten op wat betreft prijs en levertijd.”

Industrial Processing – WoTS 2022
Als één van de exposanten op Industrial Processing – WoTS 2022 biedt Van Beek Schroeftransport geïnteresseerden de mogelijkheid voor een persoonlijke kennismaking met Sisca tijdens de vakbeurs. Uw stem uitbrengen op Sisca voor de PIP publieksprijs 2022 kan hier.

Over Van Beek Schroeftransport
Van Beek Schroeftransport is al meer dan 70 jaar gespecialiseerd in het ontwerpen, produceren en verkopen van klantspecifieke schroeftransporteurs, Celsius schroefwarmtewisselaars en Dino bulkwagenvullers. Daarbij valt te denken aan poeders, korrels, flakes en granulaten. Als maatwerkspecialist in schroeftechniek levert Van Beek wereldwijd aan met name de chemische, farmaceutische, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Als nichespeler exporteert het bedrijf meer dan 80 procent van de geproduceerde machines naar het buitenland, maar is ook zeer betrokken in het verbinden van regionaal ondernemerschap. Het kantoor van Van Beek Schroeftransport is gevestigd in het Brabantse Drunen en telt vijftig enthousiaste en vakkundige medewerkers, die innovatie, duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners