PENKO introduceert nieuw krachtmeetinstrument: type 1020-FMD

Nieuwe krachtmeetinstrumenten moeten meer kunnen, kleiner zijn en meer waar voor het geld bieden. PENKO beantwoordt deze drie vragen met type 1020-FMD. De instrumenten zijn zowel voor automatische als niet automatische krachtmeetsystemen geschikt. Zo vormen zij een perfecte interface voor de rekstrookkrachtopnemers/load cells met een geïntegreerde besturing naar het systeem voor de gegevensverwerking.

Dankzij PENKO’s specialiteit, een hoge meetsnelheid, 1600 conversies/s, gecombineerd met een hoog inwendig oplossend vermogen, 24 bits, is een snelle en nauwkeurige controle, afslag en gegevensoverdracht gewaarborgd. Deze eigenschappen maken de instrumenten niet alleen geschikt voor statische en dynamische krachtmetingen maar ook voor destructief materiaalonderzoek. Deze doeleinden worden met nulstelling, track recording, hold/peakhold/valleyhold en overbelastingbeveiling ondersteund.

Alle modellen zijn standaard voorzien van een aansluiting USB voor het inregelen en verzorgen van een back up. Verder zijn er modellen met RS232, RS422/485, Ethernet, CANBUS en Profibus. Om het compleet te maken is ook een analoge uitgang, 0/4 – 20/24 mA, niet vergeten. De kalibratie vindt digitaal, dus snel en gemakkelijk, plaats. De weergave van de meetwaarde vindt plaats met een duidelijk 2,8” TFT scherm, voorzien van 13 mm hoge cijfers en een kleurenbalk.

U hebt de keuze uit twee behuizingen, als compacte paneeluitvoering en in een roestvrijstalen kast. Het paneelmodel heeft een front van 150 x 76 mm en is slechts 82 mm diep; de roestvrij stalen kast is inclusief draaibare montagebeugel 180 x 145 x 153 (B x H x D).

Om u het kiezen gemakkelijk te maken is een handzame brochure beschikbaar.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners