Optimale hygiëne bij schroeftransport door gepatenteerd ‘SpeedClean’ concept

SpeedClean 04 web

Gepatenteerd innovatief schroevenreinigingssysteem

De hygiënenormen worden voortdurend aangescherpt voor de farmacie, cosmetica en vlees- en voedselverwerkende industrie. Het reinigen van machines heeft prioriteit om te kunnen voldoen aan alle strenge hygiënische en aseptische eisen. Continu en zorgvuldig streeft men naar een hogere snelheid in reiniging om kosten en claims te besparen. Van Beek heeft voor deze specifieke sectoren een gepatenteerde innovatieve schroevenreinigingsmethode ontworpen; het concept ‘SpeedClean’ dat reinigen van schroeftransportsystemen drastisch versnelt, verbetert en ergonomisch maakt.

SpeedClean 04 webFabrikanten reinigen machines doorgaans onder hoge druk of met stoom in combinatie met reinigings- en desinfecteermiddelen. Een veel gebruikte techniek om kosten te besparen in de procesindustrie is ‘cleaning in place’, ook wel CIP genoemd, waarbij machines zich automatisch van binnenuit reinigen. Bij een schroeftransporteur is CIP lastig. Het was vooralsnog zeer arbeidsintensief om een schroeftransporteur te reinigen, aangezien niet alle delen volledig toegankelijk waren. Hierin heeft Van Beek verandering gebracht met het gepatenteerd concept van de “SpeedClean”.

Toepasbaar op schroeftransportsystemen én schroefwarmtewisselaars
Het concept van de SpeedClean is ontworpen door het Research & Development team van Van Beek en is toepasbaar op zowel schroeftransportsystemen als schroefwarmtewisselaars. In één verticale beweging heft de schroef van de SpeedClean zich in schoonmaakstand. Inclusief lagers en afdichtingen.

Trog én schroef volledig toegankelijk voor schoonmaak en inspectie
Het heffen van de schroef gebeurt op een gebruiksvriendelijke en ergonomisch verantwoorde manier. In de schoonmaakstand zijn zowel de trog als de schroef, ieder afzonderlijk, volledig toegankelijk voor schoonmaak en inspectie. Na reiniging en inspectie daalt de schroef weer terug in de oorspronkelijke uitlijning en positionering.

Wilt u de SpeedClean testen? of in werking zien?
Van Beek heeft patent verkregen op dit concept. Testen met de SpeedClean zijn mogelijk in het testcentrum van Van Beek. De SpeedClean wordt officieel geïntroduceerd op de vakbeurs Industrial Processing van dinsdag 30 september t/m vrijdag 3 oktober 2014 en is te bezichtigen op de stand van Van Beek standnummer A030 in hal 3.

Kijk voor meer informatie op de website van Van Beek of bekijk hier een animatie van dit gepatenteerd concept.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners