Op zoek naar de beste manier om een monster van uw product te nemen?

monstername schroeven

monstername schroevenHet controleren van uw product tijdens het verwerkingsproces is van groot belang om de kwaliteit op peil te houden. Maar hoe neemt u op een veilige manier een representatief monster zonder het hele proces stil te hoeven leggen? Hiervoor heeft Van Beek de Sample Screw ontwikkeld: een innovatieve eenvoudig te reinigen monsternemer.

Voor het nemen van representatieve productmonsters uit vaten,hoppers of in-line (bijvoorbeeld achter een uitloop of in een valpijp is deze machine ideaal. Met behulp van een kleine transportschroef wordt op een veilige manier een monster van het materiaal uit de productstroom genomen zonder het proces te verstoren. Ook slechtlopende materialen zijn op deze manier te controleren omdat een schroef wordt gebruikt.

Eenvoudig te reinigen
Strenge hygiëne-eisen zijn voor deSample Screw geen probleem. De monsternemer is eenvoudig uit elkaar te halen voor een snelle en volledige reiniging. Hij is inzetbaar in de zuivel-, voedingsmiddelen-, farmaceutische en chemische industrie. Er kunnen monsters worden genomen van onder meer poeders, vlokken, granulaten, flakes, pellets en slurries. De monstergrootte en frequentie zijn instelbaar.

Eenvoudig in te passen
Onze monsternemer wordt door een eigen luchtmotor of electromotor (met reductor) aangedreven en is eenvoudig in te passen in uw productielijn. Of het nu gaat om bunkers, silo’s, hoppers of bulkoverslag, uw systeem hoeft in de meeste gevallen niet of nauwelijks te worden aangepast. Slechts een kleine doorvoer  in de wand is voldoende om de niet-aangedreven zijde van de Sample Screw er doorheen te steken. En mocht een kleine aanpassing nodig zijn, dan stelt onze jarenlange ervaring in de procesindustrie garant voor een advies op maat.

Wij staan u graag te woord als u nog vragen heeft over  dit type schroeftransporteur of wanneer u op zoek bent naar andere  oplossingen in uw bulk handling.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners