Ommezwaai leerling De Overlaat beloond met Van Beek Metaalprijs

DSC02778

DSC02778

Leerling van De Overlaat Lars Teklenburg uit Vlijmen heeft donderdag 9 juli 2015 de Van Beek Metaalprijs gekregen uit handen van directeur van Van Beek Perry Verberne. Het Drunense bedrijf beloonde daarmee de inzet die de leerling van de Waalwijkse school heeft getoond.

“De prijs wordt niet simpelweg uitgereikt aan de leerling met de hoogste punten”, legt docent Michel Heijda uit. “We kijken ook naar iemands houding en gedrag. En op dat vlak heeft Teklenburg een ommezwaai laten zien die we graag wilden belonen. Hij is er echt voor gegaan dit jaar.”

Terug van weggeweest
De prijs, een accuboormachine, werd bij de diploma-uitreiking uitgereikt. De Metaalprijs is een initiatief dat jaren geleden door Van Beek is opgezet. De afgelopen jaren heeft een andere partij de uitreiking overgenomen, maar toen die daarmee stopte heeft De Overlaat de prijs vorig jaar zelf uitgereikt. “Dat werd bij Van Beek opgemerkt en toen hebben ze contact met ons opgenomen. En zo is de originele Van Beek Metaalprijs dit jaar terug van weggeweest.”

Genoeg werk in de techniek
Volgens Heijda mogen best meer leerlingen voor een technische opleiding kiezen. “Zo’n vijftien jaar geleden zaten de klassen nog vol met leerlingen die de techniek in willen. Op de open dagen verwelkomen we nog steeds zo’n 1500 bezoekers, een deel daarvan komt naar onze afdeling. In het derde leerjaar is er nog voldoende ruimte om leerlingen te plaatsen. Er zijn genoeg vacatures voor lassers, monteursm draaiers en frezers. Daar is echt veel vraag naar. Al onze leerlingen techniek komen aan werk. Ze komen nooit terug met de vraag of er nog bedrijven zijn die werknemers zoeken.

De terugkeer van de Van Beek Metaalprijs is volgens Heijda dan ook zeer welkom. “Het laat zien dat inzet in de techniek wordt beloond.”

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners