Nu verkrijgbaar bij HITMA Filtratie: de ‘extended’ serie beluchtingsfilters van DesCase

HITMA Filtratie beluchtingsfilters extended version breathers Descase 650 x 365

HITMA Filtratie beluchtingsfilters extended version breathers Descase 650 x 365De nieuwe ‘extended’ serie beluchtingsfilters van DesCase heeft een hoge luchtdoorstroom en een lange levensduur van de droogstof (silicagel). De beluchters zijn voorzien van terugslagklep-technologie. Dit is ideaal voor hydrauliektanks, grote opslagtanks, windturbines, tandwielkasten en voor toepassingen in de luchtvaartindustrie en petrochemische industrie.

Hoe werkt het?
Wanneer vochtige, verontreinigde lucht wordt aangezogen door het filter zal het 3-micronpolyester filterelement vuildeeltjes afvangen. De silicagel neemt het aanwezige vocht in de lucht op. De verkleuring van het silicagel geeft de mate van verzadiging met vocht aan. Wanneer lucht uit het reservoir wordt geblazen zorgt de bovenste schuimrubberlaag ervoor dat de olienevel niet in contact komt met de droogstof of terugkeert in de atmosfeer. Aanvullend is de beluchter uitgerust met een stevige nylon standpijp en polypropyleen honinggraad ring die direct olienevel verzamelt en als druppels laat terugstromen naar het reservoir. Onderin de beluchter zitten 6 kwalitatief hoogwaardige paraplu-terugslagkleppen die het hydraulische- of smeeroliesysteem isoleren van de vochtige buitenlucht. Dit verlengt de levensduur van de beluchter en beschermt het systeem maximaal.

Voordelen
Des-Case beluchters zijn state-of-the-art in ontwerp en functionaliteit, en zijn de ideale keus voor het leveren van maximale machineprestaties. Deze “extended” serie beluchtingsfilters levert een kostenbesparing op doordat het water uit olie verwijdert. Het voorkomt roestvorming door condensatie en sludge-vorming wordt geëlimineerd. Minder vuildeeltjes in olie verhoogt de levens-duur van de machine. Dit heeft een langere standtijd van olie- en filterelement tot gevolg.

Meer weten?
Voor meer informatie over het Descase beluchtingsfilterassortiment kunt u contact opnemen met Gerard de Ruiter (gderuiter@hitma.nl)

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners