Nieuwe stikstofgenerator voor productie van stikstof on site

Parker domnick hunter introduceert de NITROSource, een nieuwe serie stikstofgeneratoren voor het produceren van stikstof on site. De NITROSource heeft minder perslucht nodig dan bestaande N2-generatoren. Dankzij de lagere onderhoudskosten is de NITROSource een efficiënte oplossing voor veel toepassingen in tal van industrieën, zoals voeding, chemie, farmacie, elektronica, e.d..

Stikstof wordt vooral gebruikt als een zuiver, droog, inert gas. De toepassingen zijn legio: antioxidatie voor het verlengen van de houdbaarheid van producten, verpakken onder beschermende atmosfeer, inertisering als explosiepreventie, e.d.. Stikstof vormt een belangrijk kostencomponent; besparingen dragen direct bij aan een beter bedrijfsresultaat.

De NITROSource stikstofgenerator is een betrouwbaar en veilig alternatief voor traditionele stikstofvoorzieningen zoals flessengas of vloeibaar stikstof. Bij de traditionele gascilinders zijn er verborgen kosten, zoals cilinderhuur en aflever- & administratiekosten die bovenop de daadwerkelijke gasprijs komen. Daarnaast wordt bijna elke cilinder met ca. 10% restinhoud ongebruikt terug geleverd. Door over te stappen op de NITROSource stikstofgenerator met stikstofproductie op locatie, kan met een terugverdientijd van 6 – 24 maanden worden gerekend (afhankelijk van de levering en het verbruik).

Daarnaast levert de NITROSource een ononderbroken stikstofproductie waarmee een grotere productiviteit wordt gehaald. Dit wordt mede bereikt door de (als enige in z’n soort) standaard gemonteerde massadoorstroommeter waarmee een constante druk en gaszuiverheid wordt geleverd. Doordat de stikstofgenerator continu aangesloten blijft, is vervuiling als gevolg van af-/aankoppelen aan de cilinder uitgesloten. De NITROSource voldoet aan internationale standaarden (FDA food & farmacie, e.d.).

Parker domnick hunter wordt in Nederland vertegenwoordigd door Geveke Persluchttechniek te Amsterdam.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners