Busch presenteert nieuwe series Dolphin vloeistofringvacuümpompen

Busch Vacuümpompen en Systemen heeft nu twee compleet nieuwe series vloeistofringvacuümpompen op de markt gebracht. De nieuwe vacuümpompen van het type Dolphin LM/LT zijn volledig opnieuw ontworpen maar gebaseerd op de beproefde vloeistofringvacuümtechniek. Met deze nieuwe vacuümpompen is het Busch gelukt een bestaande en al decennialang in veel industriële processen toegepaste techniek te optimaliseren en uiterst krachtige en energie-efficiënte vacuümgeneratoren te ontwikkelen.

De pompen uit de Dolphin LM – serie zijn ééntrapsvacuümpompen voor het grofvacuümbereik van atmosferische druk tot een einddruk van 130 hPa (mbar). De pompen uit de Dolphin LT-serie daarentegen zijn tweetraps uitgevoerd en dekken het vacuümbereik van atmosferische druk tot 33 hPa (mbar) af. In totaal zijn er 13 uitvoeringen verkrijgbaar, waardoor er voor elk proces wel een pomp is die daar exact op afgestemd kan worden. De Dolphin LM/LT vacuümpompen zijn modulair opgebouwd en hebben geïntegreerde stromingskanalen. Daardoor zijn ze uiterst compact en hebben ze geen frame nodig. De energiezuinige motor IE3 is direct aan de pomp geflensd. Het nieuwe afdichtingsconcept met mechanische asafdichtingen, die afhankelijk van het transportmedium zijn uitgevoerd in Viton of FFKM, garandeert een hoge levensduur. De waaier is standaard van roestvrij staal. De behuizing kan tevens van roestvrij staal worden gemaakt.

Als bedrijfsvloeistof wordt normaal gesproken water of een met het procesmedium compatibele vloeistof gebruikt. Dit kan ethyleenglycol, minerale olie, een organisch oplosmiddel of een reeds in het proces toegepaste vloeistof zijn. De Dolphin LM/LT vloeistofringvacuümpompen kunnen functioneren met zowel een open als een gesloten vloeistoftoevoer. Door de hoge verdraagzaamheid ten aanzien van damp en gassen zijn deze robuuste vacuümgeneratoren ideaal voor het afzuigen van vochtige gassen of damp. Dit maakt ze uitermate geschikt voor gebruik in de proces- en voedselverwerkingsindustrie, de chemische en farmaceutische sector, bij de winning en verwerking van aardolie, de bewerking van kunststof, het impregneren en drogen van hout en bij  vele andere industriële toepassingen. De Dolphin LM/LT vacuümpompen zijn verkrijgbaar in uitvoeringen met een zuigvermogen van 80 tot 900 kubieke meter per uur. Voor gebruik in explosieve omgevingen zijn verschillende ATEX-uitvoeringen en temperatuurklassen leverbaar. 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners