Nieuwe serie vertical inline magneetpompen

HMD Sealless Pumps, producent van magneetgekoppelde centrifugaalpompen, introduceert onder de typeaanduiding GSPV een nieuwe serie vertical inline magneetpompen. Alle pompen uit deze serie voldoen aan de laatste editie API-685 en aan BS 4082. Deze magneetpompen zijn leverbaar voor capaciteiten tot 230 m3/h, opvoerhoogtes tot 120 m en temperaturen van -40 tot 205 °C.

De GSPV pompen zijn uitgevoerd met een diffusor en kunnen dus steeds in het Best Efficiency Point worden uitgelegd. In combinatie met de HMD ‘Zero-loss’ scheidingsbus (vervaardigd van PEEK en beschikbaar vanaf frame grootte 2 pompen) resulteert dit in een uiterst efficiënte oplossing.

Doordat de GSPV pompen voldoen aan BS 4082 zijn ze een moderne en milieuvriendelijke vervanger van andere pompen volgens API-610 / BS 4082, voorzien van enkel mechanical seals. Verder zijn deze GSPV pompen een uitstekend alternatief voor pompen met dubbele seals. De HMD pompen zijn aanzienlijk compacter en zijn dus geschikt voor toepassingen waar de ruimte beperkt is. Bovendien zijn ze zonder aanpassingen eenvoudig in het leidingwerk te installeren.

Ter bescherming kunnen deze pompen ook worden geleverd met vermogensbewaking en met HMD’s unieke ‘Vapour View’-bewakingssysteem, waarmee drooglopen van de pomp wordt uitgesloten.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners