Nieuwe Segregatievrije Pegasus® Menger van Dinnissen

Nieuwe segregatievrije Pegasus Menger van Dinnissen voorkomt ontmenging op nog meer punten.jpg

Nieuwe segregatievrije Pegasus Menger van Dinnissen voorkomt ontmenging op nog meer punten.jpg

Smart control voor dosering, weging en mixen voorkomt ontmenging

Mengsels bestaande uit poeders, korrels en granulaten vertonen verschillende eigenschappen als het gaat om ontmenging. Vooral mengsels die bestaan uit deeltjes met een sterk uiteenlopend gewicht of afmeting, lopen grote kans al tijdens het losproces te segregeren. Voor bedrijven die de kans op ontmenging tijdens het losproces willen uitsluiten, ontwikkelde Dinnissen de nieuwe Segregatievrije Pegasus® Menger. Deze menger is uitgevoerd met een speciaal ontwikkeld besturingsprogramma voor de toevoer, het mengen en lossen van de Pegasus® Menger.

Complexe combinatie van instellingen voor risicovolle producten
De nieuwe Segregatievrije Pegasus® Menger is uitgerust met een automatisch besturingsprogramma dat de toevoer, het lossen en mengen op de juiste manier bedient. Afhankelijk van de samenstelling van het mengsel kan de menger strategisch worden gevuld. De loskleppen kunnen geleidelijk of juist ineens worden geopend terwijl het mengmechanisme tijdens het lossen op de juiste manier doordraait. Dinnissen gebruikte haar 65 jaar lange kennis en ervaring in de verwerking van poeders, korrels en granulaten om het nieuwe besturingsprogramma voor de segregatievrije Pegasus® Menger te ontwikkelen. Zo bevat het programma een complexe combinatie van instellingen om ontmenging van risicovolle producten zoals vederlichte, breukgevoelige, droge, kleverige en hygroscopische producten, te voorkomen. Het complete proces van vullen, mengen en lossen, kan snel (<70 sec) plaatsvinden.

Uitgevoerd met ultra stofdichte faciliteiten
Alle Pegasus® Mengers van Dinnissen zijn standaard uitgerust met stofdichte bodemkleppen. Zij voorkomen het doorlekken van grondstoffen naar andere delen in het productieproces met vervuiling en het onvoldoende homogeen mengen tot gevolg. Bedrijven die de homogeniteit en kwaliteit van hun mengsels op nog meer manieren willen uitsluiten, kunnen hun Segregatievrije Pegasus® Menger ook laten uitvoeren met speciale sensoren die de dichtheid van de kleppen voor 100% garanderen. Mochten de loskleppen niet (helemaal) gesloten zijn, dan start het productieproces niet.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners