Nieuwe MD doseersluis

De doseersluizen uit de Medium Duty range (MD) zijn door VDL Industrial Products speciaal ontwikkeld en getest voor diverse toepassingen in het doseren en pneumatisch transporteren van zowel poeder- als korrelvormige producten. Basis voor het ontwerp is het modulaire concept waarbij met gebruikmaking van standaard componenten, een klantgerichte afstemming op een specifieke toepassing en met behoud van snelle levertijden voorop staat.

De MD sluizen kunnen worden toegepast in installaties met drukverschillen tot ca. 1 bar waarbij met de vormgeving van in- en uitloop rekening is gehouden met een optimale vullingsgraad en een lage weerstand zodat slijtage van de sluis en eventuele beschadiging van het product tot een minimum worden beperkt. Daarnaast is er bij het ontwerp rekening gehouden met de onderhoudsvriendelijkheid van de sluizen door onder andere toepassing van uitgebouwde kogellagers en nastelbare stopbuspakkingen en een directe aandrijving waardoor onderhoud aan een kettingtransmissie niet meer nodig is.

De sluis is zo opgebouwd dat met kleine aanpassingen een snelreinigbare uitvoering geleverd kan worden. Dit kan van belang zijn als de sluizen worden ingezet in situaties waarbij het reinigen van de installatie zeer belangrijk is (vanwege hygiëne en/of productwissels). De in- en uitlaatflenzen zijn rond en zijn geboord volgens PN10 en hierdoor zijn de sluizen eenvoudig in te zetten als vervanger van conventionele sluizen in bestaande situaties. De types MD150 en MD200 zijn leverbaar met capaciteiten van resp. 3 en 11 liter bij 100% vullingsgraad. In de toekomst zullen ook MD doseersluizen met andere capaciteiten leverbaar zijn. Optioneel kunnen de gietijzeren sluizen met stalen of roestvaststalen rotor worden voorzien van een hardverchroomd of vernikkeld huis om de levensduur te verlengen of de corrosiebestendheid te vergroten.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners