Nieuwe kwaliteitsstandaard voor manchetten

Van verklaring naar certificering

Nieuwe kwaliteitsstandaard voor manchetten

Polyurethaan wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie, een industrie waarin steeds hoger wordende kwaliteitseisen en normeringen tot de actualiteit behoren.
Processen en producten worden nauwkeurig getest en gecontroleerd en dat betekent dat alle schakels moeten kloppen. Dat heeft betrekking op de machines en grondstoffen, maar ook op de materialen die tijdens het productieproces in contact komen met het uiteindelijke eindproduct. 

Als pionier op het gebied van manchetten in Nederland is kwaliteitsgarantie een prioriteit van Euromanchetten en Compensatoren. Hierin staat meedenken met de klant voorop. Daarom besloot Euromanchetten en Compensatoren een stap verder te gaan door zijn materialen te laten testen; waar tot op heden een leveranciersverklaring voor voedselveiligheid voldoende is.

TNO Triskelion heeft onafhankelijk onderzoek gedaan waarbij migratietesten zijn uitgevoerd op verschillende PU-soorten van allerlei bronnen. Hierbij wordt gekeken naar in hoeverre materialen elkaar beïnvloeden bij contact onder verschillende omstandigheden zoals verhitting, druk etc. 

De Polyurethaan samenstelling van Euro Manchetten is positief getest. Dat wil zeggen dat de materialen voldoen aan alle FDA en ECC 1935/2004 richtlijnen. 

Om deze kwaliteit in de toekomst te kunnen waarborgen is een beleid opgesteld waarbij gegarandeerd kan worden dat elke batch precies dezelfde samenstelling heeft als de geteste batch en dus dezelfde eigenschappen bezit. Dit kan op verzoek gegarandeerd worden met een 3.1 certificaat begeleid door een Standard Operations Manual en een retraceabilityprogramma dat tot 10 jaar terug gaat. 

Bovendien is er een schone productieruimte, waar uitsluitend productie voor de levensmiddelenindustrie plaatsvindt. Hierdoor kan geen contaminatie met andere materialen plaatsvinden. 

We hopen met deze nieuwe kwaliteitsstandaard dan ook een voorbeeld te hebben gezet voor de industrie. Vertrouwen is immers goed, maar controle is beter!

 

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners