Nieuwe Busch draaischuifvacuümpompen voor medium vacuüm toepassingen

Busch heeft een volledig nieuwe reeks vacuümpompen voor medium vacuüm toepassingen op de markt gebracht. De tweetraps oliegesmeerde Zebra draaischuifvacuümpompen hebben een einddruk van 0,002 hPa (mbar). De pompen zijn leverbaar in vijf uitvoeringen, van 6 tot 30 m3/h (50 Hz) en 7 tot 36 m3/h (60 Hz).

De nieuwe Zebra-serie completeert de bewezen R 5-serie draaischuifvacuümpompen, die in veel industrieën geldt als standaard in het grofvacuümbereik. Busch introduceerde de draaischuiftechniek ruim 50 jaar geleden en heeft deze voortdurend doorontwikkeld. De introductie van de Zebra is een nieuwe baanbrekende stap in de vacuümtechniek. De Zebra draaischuifvacuümpompen hebben hetzelfde werkingsprincipe als de R 5 vacuümpompen, maar de tweetraps compressie maakt een aanzienlijk lagere einddruk mogelijk. Een geavanceerd geïntegreerd olieafscheidingssysteem zorgt voor een schone en olievrije luchtuitstoot. Een standaard ingebouwde, schakelbare gasballastklep maakt het mogelijk dat Zebra vacuümpompen grote hoeveelheden damp kunnen afzuigen. De motoren van alle Zebra-uitvoeringen hebben een IEC320 stekkeraansluiting, zodat de pomp met een standaardkabel eenvoudig kan worden aangesloten. De flensaansluitingen aan zowel de zuig- als de perszijde van de Zebra-pompen zijn klein. Dat maakt een snelle, luchtdichte en veilige verbinding mogelijk.

Zebra draaischuifvacuümpompen zijn overal inzetbaar waar een betrouwbaar medium vacuüm nodig is, zoals bij massaspectrometers, elektronenmicroscopen, lekdetectoren en coating- en vriesdroogprocessen. Ook is de Zebra inzetbaar als voorpomp voor turbomoleculaire vacuümpompen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners