Nieuw ventiel voor explosieontkoppeling: Atex Float Valve

Explosiebeveiliging houdt niet op bij het beveiligen van een procesvolume. De explosie kan ook doorslaan naar de rest van het proces. Om de explosie te isoleren zijn er verschillende mogelijkheden zoals een volledige ontkoppeling met een snelsluitende schuif of een ontkoppeling op vlammen en druk met een blusmiddelhouder. Deze componenten hebben een detectie en besturing nodig. Er zijn ook componenten die autonoom werken zoals een terugslagklep.

VDL Industrial Products introduceert een nieuw ventiel op de markt die autonoom werkt en voor een hoge explosiedruk kan worden ingezet, zelfs in met stof beladen situaties. Het ventiel maakt geen gebruik van kwetsbare interne afdichtingen of verenpakketten zoals nu gangbare ventielen dat doen. Dit zorgt er ook voor dat het ventiel makkelijk samengaat met een verhoogde product temperatuur, naar wens horizontaal of verticaal kan worden ingebouwd en niet gevoelig is voor het sluiten op volumeflow. Het ventiel kan zowel voor stof, gas als ook hybride mengsels worden ingezet en is nagenoeg onderhoudsvrij.

De ventielen zijn leverbaar met aluminium, stalen en rvs (304/316) behuizingen in diameters tot en met 600 mm. Het ventiel kent korte inbouwlengtes. Aansluiting is met DIN of ANSI flenzen/gatenpatronen.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners