Nieuw Lean Mixing Concept van Dinnissen

mb Lean Mixing Proces van Dinnissen met innovatief transport van poeders, korrels en granulaten klein

mb Lean Mixing Proces van Dinnissen met innovatief transport van poeders, korrels en granulaten kleinDinnissen Process Technology staat bekend om haar geavanceerde oplossingen voor het mengen van poeders, korrels en granulaten. Nieuw van Dinnissen is het Lean Mixing concept met een nieuw geïntegreerd transportsysteem dat beter inpasbaar, behoedzamer en goedkoper is dan bijvoorbeeld pneumatische transportsystemen die nu veel worden toegepast.

Compleet mengconcept zonder de nadelen van pneumatisch transport
Het Lean Mixing concept is een complete oplossing voor het mengen van poeders, korrels en granulaten inclusief een effectiever en efficiënter transport van grondstoffen en het gereed product. Het concept maakt een compleet mengproces mogelijk zonder pneumatisch transport en de bijbehorende nadelen zoals mogelijke productbeschadiging, hogere energiekosten en contaminatierisico en extra handling.

Lean Mixing maakt gebruik van big bags waarin grondstoffen, slechts één maal omhoog worden gebracht. Vanaf het omhoog takelen van de grondstoffen, worden de big bags via een automatisch route-geleide-systeem naar de juiste lospositie op het transferstation gestuurd en afgezet. Daar koppelt de proces operator de big bags stofvrij aan op losstations met daaronder de door Dinnissen zelf ontwikkelde Feeder Valve. Deze kostenefficiënte en volledig geïntegreerde doseerklep zorgt voor het nauwkeurig afwegen (uitdoseren of indoseren) van de grondstoffen met een capaciteitsrange van 6 kg tot maar liefst 50 ton per uur.

Kosten efficiënte en Easy to Clean methode voor mengen
Het Lean Mixing Concept bestaat verder uit de bekende dubbelassige Pegasus® Menger die poeders, korrels en granulaten luchtig opwerpt tijdens het mengen. De unieke gefluïdiseerde zone die zo tijdens het opwerpen ontstaat, maakt de multifunctionele procesunit geschikt om uiterst accuraat, behoedzaam, snel en energiezuinig te mengen. Na het mengproces ondergaat het gereed product een automatische metal check en controle zeving. Daarna wordt het (eventueel in een high care omgeving) via een automatisch big bags vulsysteem of een vulsysteem voor de eindverpakking, afgevoerd. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de zwaartekracht zodat energie en bewegende onderdelen worden uitgespaard.  Het Lean Mixing Concept is Easy to Clean uitgevoerd. Zo zijn de menger, hopper, zeef en de metal check uitgevoerd met een zijdelings geleide systeem waardoor het binnenwerk van alle onderdelen gemakkelijk schoon te maken is.

Hogere kwaliteit van het eindproduct
Het Lean Mixing concept van Dinnissen is gemakkelijker te integreren in bestaande productie processen en vraagt minder bedrijfsruimte in nieuwbouwsituaties. Het nieuwe concept van Dinnissen vergt daardoor een aanzienlijk lagere investering. Lean Mixing vereist minder energie en is gemakkelijker te reinigen dan een pneumatisch transportsysteem en kent daardoor lagere gebruikskosten. Doordat het transport behoedzamer plaatsvindt treedt er minder breuk en schade op aan poeders, korrels en granulaten. Daardoor stijgt de kwaliteit van het eindproduct. Kijk voor meer informatie over Lean Mixing op www.dinnissen.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners