Mouvex Oscillerende zuigerpompen voor voeding en farma bij Spin Pompen

Ondanks goede resultaten en ontwikkeling van nieuwe toepassingen, besloot de nieuwe holding PSG in 2010 toch om Mouvex bij Spin Pompen in Assen weg te halen. Het is dan ook bijzonder te noemen als PSG in 2012 graag de draad weer wil oppakken met Spin Pompen. Blijkbaar waren de aan PSG beloofde gouden bergen niet waargemaakt. De bedrijven zijn samen tot de conclusie gekomen dat het unieke pompprincipe een aanvulling is op het programma van Spin Pompen. Nadat er duidelijke afspraken over de exclusieve vertegenwoordiging zijn gemaakt, is Spin Pompen trots om per mei 2013 weer de vertegenwoordiger voor de hygiënische pompen van Mouvex voor de Nederlandse markt te zijn.

De Mouvex oscillerende zuigerpompen werken volgens een al 60 jaar bewezen concept en hebben ten opzichte van andere verdringerpompen specifieke voordelen. Welke verdringerpomp is droog zelfaanzuigend, hermetisch dicht en ook in staat om abrasieve vloeistoffen te verpompen? Welke pomp gedraagt zich volumetrisch bij waterdunne tot medium viskeuze (2000 cP) vloeistoffen? Welke pomp is ook nog eens EHEDG gecertificeerd, heeft geen bypass nodig voor CIP flow en is, last but not least, ronduit shearvriendelijk te noemen?

Het antwoord op al deze vragen is: de Mouvex Oscillerende zuigerpomp.

  • De Mouvex pompen zijn goed reinigbaar doordat de CIP+ pomp zijn totale flow door de Mouvex pomp heen pompt en er is geen CIP bypass leiding nodig.
  • Doordat mechanical seals ontbreken zijn de pompen zeer goed toepasbaar voor kleverige producten die zouden uitharden aan de lucht. Bij deze zogenaamde “sealless” pompen verzorgd een ingenieus geconstrueerde RVS balg (volledig in RVS316TI uitgevoerd) de afdichting.
  • Het principe van de oscillerende zuiger is zeer geschikt om sheargevoelige producten te verpompen zonder dat daarbij structuurbeschadiging optreedt. Dit vanwege de tipsnelheid die een factor 10 lager ligt dan bij een lobbenpomp.
  • De Mouvex pompen zijn door hun lineaire opbrengst zeer interessant als doseerpomp. De interne slip in de pompen is nihil, zelfs bij waterdunne vloeistoffen.
  • Oscillerende zuiger pompen zijn droog zelfaanzuigend en kunnen bovendien lucht comprimeren tot een overdruk van 0,3 bar.
  • De Mouvex pompen zijn pulsatievrij, uitermate geschikt voor hygiënische toepassingen, EHEDG gecertificeerd voor CIP en SIP en ATEX gecertificeerd.

De oscillerende zuigerpompen van Mouvex worden onder andere ingezet op glucose, caramel, siropen en daar waar doseerpompen nu niet goed reinigbaar zijn. De pompen zijn echte probleemoplossers en komen veelal in beeld nadat andere pompprincipes door pulsatie, afdichtingproblemen of productbeschadiging zijn afgevallen. De Mouvex pompen zijn inzetbaar wanneer het product dunvloeibaar (1 cps) tot medium viskeus (2000 cps) is en wanneer het product kristalliseert bij aanraking met lucht. De pompen kunnen hoge producttemperaturen (tot maximaal 150°C) aan en kunnen ingezet worden wanneer het product onder vacuüm aangezogen moet worden, het systeem gedraind moet worden en wanneer de pompen droog zelfaanzuigend moeten zijn.

De Mouvex oscillerende zuigerpompen in de SLC, SLS en C serie zijn leverbaar in diverse bouwgroottes voor capaciteiten van 1 tot 36m3/h bij maximale drukken van 6 tot 16 bar. Voor de kleine capaciteiten heeft Mouvex de Micro-C serie. Deze range heeft een bereik van 10 tot 500 l/uur.

Voor uitgebreide informatie over de Mouvex producten of voor het maken van een afspraak met één van de adviseurs van Spin Pompen om uw pomptoepassing door te nemen, kunt u contact opnemen met Spin Pompen in Assen op telefoonnummer 0592-614121 of via info@spinpompen.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners