Mades breidt uit en Jongia levert de roerwerken!

Mades is een toonaangevend fabrikant van verzorgingsproducten zoals shampoos en lotions. De producten worden over de hele wereld verkocht. Het bedrijf groeit al een tijd hard, dus uitbreiding van de productiecapaciteit was hard nodig. Geen gering project, want in totaal wordt er nu -na de afronding van het project- ongeveer 25% meer geproduceerd. De roertechnologie van Jongia heeft zich in deze industrietak al ruimschoots bewezen en van die reputatie was Mades al goed op de hoogte. Jongia werd dus gevraagd om mee te denken over de nieuwe procesoplossingen en werd uiteindelijk gecontracteerd om de benodigde roerwerken te produceren. Inmiddels draaien de geleverde installaties op volle toeren.

TWEE TANKS, DRIE ROERWERKEN EN EEN UITSTEKEND RESULTAAT
In twee tanks van elk 5000 liter werden verschillende roerwerken geplaatst. De substantie in de ene tank is iets dikker dan in de andere tank en vanwege dit verschil in viscositeit hebben de roerwerken elk andere eigenschappen nodig. Bovendien is de ene tank voorzien van twee roerwerken en is voor het proces in de andere tank één enkel roerwerk voldoende. In de tank met de dikste substantie volstaat één roerwerk niet, omdat luchtinslag voor het betreffende product niet wenselijk is. Het buitenste roerwerk, het ankerroerwerk, zorgt er in combinatie met het binnenste, snel draaiende roerwerk voor dat de luchtinslag tot het minimum wordt beperkt.

Natuurlijk heeft Mades ook eisen gesteld op het gebied van de afdichting en de afwerking van de roerwerken. Jongia kent het product goed en heeft roerwerken geproduceerd die tot in detail zijn afgestemd op de productieprocessen van Mades. Alles tezamen is het resultaat een eindproduct dat precies aan de gestelde eisen voldoet.

LOVENDE WOORDEN
Dat Mades tevreden is over de samenwerking met Jongia bleek wel uit hun enthousiaste reactie na de installatie. Mades stelt: “Wij zijn trots op het eindresultaat: een totaal vernieuwde en uitgebreide mengafdeling met schitterende nieuwe mengvaten, uitgerust met de toonaangevende technologie van Jongia Mixing Technology. Mades realiseerde hiermee een aanzienlijke uitbreiding van de mengcapaciteit en voegt bovendien ook de nodige flexibiliteit toe aan het mengproces.”

MEER WETEN?
Zoals bij alle productieprocessen, vraagt ook het mengen van bijvoorbeeld shampoos en lotions om een specifieke aanpak en een passend roerwerk. Jongia beschikt over alle kennis en ervaring om u op dit gebied breed te adviseren. Heeft u vragen? Kijk dan hier voor onze contactgegevens https://www.jongia.nl/over-jongia/jongia-contacten/

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners