Kennisevenement ‘Explosion safety in the Dairy Industry’

milk powder2

Op 24 januari 2019 organiseren Euro Manchetten & Compensatoren, VDL Industrial Products en Filcoflex voor de eerste keer in samenwerking het kennisevenement ’Explosion safety in the Dairy Industry’.

Tijdens dit evenement dat georganiseerd wordt voor experts in de proceskant van de zuivelindustrie zullen een aantal experts van onder andere Inburex consulting en ATEX Explosionschutz optreden als gastspreker. Aan de hand van korte presentaties zal met praktijkvoorbeelden ingegaan worden op verschillende topics op het gebied van veiligheid en hygiëne. Onder de sprekers bevinden zich o.a. Dr. Bernd Broeckmann, Dr. Franz Alfert en Gerard van Laar.

Topics die nader belicht zullen worden zijn statische ontlading en de gevaren bij bijvoorbeeld silo’s en filters, het layer over layer phenomeen in opslagsilo’s, testen van productmonsters volgens standaarden, dauwpunt metingen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van CO detectie, wettelijk kader voor sproeidrogers conform Europese regelgeving VDI 2263-7 en testen van explosiebeveiliging.

Tussen de presentaties door en na afloop van het evenement zal er voldoende ruimte zijn voor het stellen van vragen. Het evenement zal duren van 9.30 tot 15.00 en zal plaatsvinden in het Van Der Valk Hotel, Nieuwleusenerdijk 1, 8028 PH Zwolle. Na afloop is er nog gelegenheid om te netwerken.

Gezien het beperkte aantal plaatsen geschied deelname uitsluitend op basis van uitnodiging. Geen uitnodiging ontvangen, maar toch deelnemen? Neem contact op met andrea@euromanchetten.nl voor een reservering op de reservelijst.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners