Innovatieve Productie Methode voor RVS Piping

Wolfard en Wessels Werktuigbouw B.V. is in het bezit van een innovatieve productiefaciliteit van 4000 m2  in Hoogezand. Het bedrijf produceert RVS, Staal en CuniFer piping waarbij de flenzen niet worden gelast. Deze pijpstukken worden geproduceerd met behulp van de non welding methode.

Bij de conventionele productie methode is het gebruikelijk dat tijdens de productie van RVS pijpstukken de kraagbussen en de lasbochten aan de buis worden gefit en gelast. Bij deze innovatieve productiemethode wordt een kraag machinaal haaks op het uiteinde van een buis gevormd en de bochten met behulp van een CNC bestuurde buigmachine gebogen. Door deze innovatieve non welding methode, is Wolfard en Wessels Werktuigbouw B.V. in staat om de kosten voor de productie van prefab piping met ongeveer 15-35% te reduceren ten opzichte van prefab piping uitgevoerd met lasbochten en gelaste flenzen.

De pijpstukken worden bewerkt met behulp van CNC bestuurde doorn- buigmachines en kraagmachine van DN25 tot en met DN200. Door het buigen en de pijp-kraag methode vervalt het fitten en lassen van de flens/pijpverbinding, dit geeft een kwaliteitsverhoging en enorme kostenbesparing. Beitsen en passiveren kan met deze methode komen te vervallen. De pijpstukken zijn geschikt voor complete piping systemen en half fabricaten en zijn goedgekeurd door DNV, BV, Lloyds, LRS en GL.

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met Harrie Koops (Sales Manager Piping), op e-mail: h.koops@wolfard.nl of telefoonnummer: 06-27123549.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners