Hoogwaardige kalk uit eierschalen met eierschaaldroger

eggshelldryer solo

Voor het drogen van vergruisde eierschalen in een continu industrieel proces heeft Van Beek de eierschaaldroger ontwikkeld. Deze droger verhit de eierschalen tot 130 graden met als resultaat een kiemvrije, fijnkorrelige en hoogwaardige kalk met een vochtgehalte van maximaal 1%.

Geen geuroverlast
Dit eindproduct is verhandelbaar als bodemverbeteraar of kalk voor de diervoeder- of cementindustrie. Door het verwijderen van het vocht behoort geuroverlast tot het verleden.

Minder dan 4% vocht
De eierschaaldroger is een machine met een enkele schroef en werkt als een peddeldroger. De machine vraagt om weinig inbouwruimte in een geautomatiseerde lijn die de eieren kapot maakt om de inhoud van de schalen te scheiden. Na ontvochtiging vergruist de lijn de schalen, waarna ze in de eierschaaldroger belanden. Deze haalt het laatste vocht eruit waardoor er minder dan 4% vocht overblijft.

Uitvoeringen
De eierschaaldroger bestaat in uitvoeringen voor een output van 250, 500 of 1000 kilo per uur. Van Beek maakt de eierschaaldroger onder de merknaam Celsius. De schroeven hiervoor komen uit de gerenommeerde Van Beek werkplaats. Deze schroeven staan bekend om hun slijtvastheid en nette afwerking.

Iets voor u?
Heeft u een proces waarbij eierschalen of wellicht andere stoffen gedroogd dienen te worden? Van Beek helpt u hier graag bij. Neem eens een kijkje op celsius.nl of neem contact met op met Van Beek.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners