Dinnissen presenteert hoge capaciteit poederzeefsysteem met geïntegreerde metaaldetectie en monstername

Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in de verwerking van hoogwaardige poeders, korrels en granulaten voor foodproducenten als Nestlé, Pepsico, Danone en Friesland Campina. Om te kunnen voldoen aan de allerhoogste eisen voor voedselveiligheid, hygiëne en productkwaliteit, ontwikkelde Dinnissen voor deze bedrijven haar hoge capaciteit poederzeefsystemen met ingebouwde metaaldetectie en automatisch monstername systeem. Omdat ook steeds meer kleine tot middelgrote foodbedrijven aan de allerhoogste eisen willen of moeten voldoen, ontwikkelde Dinnissen een betaalbaar zeefconcept voor hen.

Betaalbare kwaliteitscontrole, inpasbaar in nieuwe en bestaande processen
De nieuwe zeefinstallatie van Dinnissen Process Technology is ontwikkeld voor kleine tot middelgrote foodbedrijven die poeders zoals melkpoeders, zetmeel en cacaopoeders, snel willen onderwerpen aan een uitgebreide kwaliteitscontrole. Met het nieuwe zeefconcept kunnen foodproducenten fijne poeders (≤ 100 mµ, 250 mµ of 1000 mµ) met een hoge capaciteit (meer dan 30 tot 40 ton per uur) zeven. Daarmee voorkomen ze verontreinigingen en zorgen ze voor een exacte kwalificatie van het eindproduct. De basis voor de nieuwe zeefinstallatie is een centrifugaalzeef waarbij het zeefgoed met een speciaal ingebouwd invoersysteem in de zeefkamer wordt geleid en via ronddraaiende bladen in beweging wordt gebracht. Fijne poederdelen passeren op deze manier als in een centrifuge de zeef, terwijl grotere delen direct naar achteren worden getransporteerd.

Afhankelijk van het product, het proces en de gewenste capaciteit, kan er ook worden gekozen voor een vlakzeef. Door de juiste combinatie van roteersnelheid, zeeffijnheid en –lengte van de zeef, kan vrijwel elk gewenst zeefresultaat worden bereikt. Zo is het mogelijk om zeefcapaciteiten te bereiken die oplopen van 15 tot wel 70 ton per uur en zijn zelfs de allerfijnste poeders (van 5 μm tot 1000 μm) uiterst snel te verwerken. Geïntegreerde metaaldetectoren beschermen de zeven tegen beschadiging.

Geïntegreerde monstername, arbeidsbesparend, consequent en betrouwbaar
Omdat steeds meer bedrijven willen en moeten voldoen aan steeds strengere eisen op het gebied van (voedsel)veiligheid en kwaliteit, integreerde Dinnissen een automatisch monsternamesysteem in het zeefsysteem. Daarmee kunnen automatisch monsters worden genomen voor de controle van producten op bijvoorbeeld microbiologie, homogeniteit en fijnheid van de poeders. Dat gebeurt exact volgens een vooraf bepaalde frequentie, volume en gewicht. Daarmee vergroten ze de betrouwbaarheid, representativiteit en efficiency van hun kwaliteitscontrole.

Het nieuwe monsternamesysteem van Dinnissen heeft een capaciteit van 25 tot 1000 gram per monster en is snel en gemakkelijk te reinigen. Daardoor wordt besmetting van de productstroom of de monsters voorkomen. Een ander voordeel van de geïntegreerde monstername is de besparing van arbeid. Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe zeefinstallatie vindt u op de stand van Dinnissen Process Technology tijdens de VIV, Interpack, Victam en Victam van 8 tot 14 mei 2014 of op www.dinnissen.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners