HITMA Filtratie verder als onafhankelijke filtratiespecialist

Hitma_Filtratie_2_RGB.jpg

Na een periode van 40 jaar beëindigen Pall Corporation en HITMA Filtratie de samenwerking. Vanaf 1 augustus gaat HITMA Filtratie verder als onafhankelijke filtratiespecialist. De focus van het bedrijf ligt op hydrauliek- en smeerolietoepassingen, voedingsmiddelen- en dranken-industrie, elektronische industrie, algemene procesindustrie, (petro)chemie, olie&gas- en energie- en watermarkt. Het leveringspakket biedt oplossingen voor oliefiltratie en -purificatie, procesfiltratie voor vloeistof, gas en lucht en vloeistof-/gascoalescing.

Breed pakket

Inmiddels hebben toonaangevende fabrikanten als Amiad, 3M-Cuno, Internormen, Hypro en Dollinger-SPX aangegeven als keysupplier met HITMA Filtratie te willen samenwerken. Dit pakket is aangevuld met filtratieproducten van wereldwijd vertegenwoordigde merken. Met dit brede assortiment, waarvan een deel direct uit voorraad leverbaar is, heeft HITMA Filtratie voor alle proces- en systeemfiltratietoepassingen een pasklare oplossing, zowel technisch als economisch.

Technische ondersteuning
De technische specialisten van HITMA Filtratie begeleiden de klant vanaf de eerste vraag tot en met installatie en (periodiek) onderhoud. Hiervoor beschikt het bedrijf in Uithoorn over een filtratielaboratorium, werkplaatsen, cleanroom, een testruimte en een centraal magazijn. De service-afdeling is VCA-gecertificeerd en geautoriseerd om geheel conform de fabrieksprocedures onderhoud en reparaties uit te voeren aan producten en assistentie te verlenen bij shutdowns, ook offshore. Daarnaast verhuurt het bedrijf apparatuur, zoals filterhuizen, pomp-filterunits, olie-purifiers en filterwagens.

Kennis delen
Binnenkort presenteert HITMA Filtratie de vernieuwde website (www.hitma-filtratie.nl) met o.a. een weblog. Door het delen van ervaringen en informatie met gebruikers, filterfabrikanten en filtratiedeskundigen wil het bedrijf een interactief communicatie-platform en filtratie-kennisbron ontwikkelen.

Over HITMA Filtratie
HITMA Filtratie is een onafhankelijke filtratiespecialist met een breed assortiment industriële filtratieproducten voor proces- en systeemfiltratietoepassingen. De focus van het bedrijf ligt op hydrauliek- en smeerolietoepassingen, voedingsmiddelen- en procesindustrie, (petro)chemie en energie- en watermarkt. HITMA Filtratie is een zusteronderneming van HITMA Process, HITMA Instrumentatie en HITMA UltraPure en onderdeel van Indutrade Benelux.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners