HITMA Filtratie presenteert nieuwe “extended” serie beluchters van DesCase

Tijdens de beurs World of Technology Science 2014 presenteert HITMA Filtratie de nieuwe “extended” serie beluchters van DesCase. Deze beurs vindt plaats van 30 september t/m 3 oktober in Jaarbeurs Utrecht.

Terugslagkleptechnologie
Deze nieuwe “extended” serie beluchtingsfilters heeft een hoge luchtdoorstroom en een lange levensduur van de droogstof (silicagel). De beluchters zijn voorzien van terugslagkleptechnologie. Dit is ideaal voor hydrauliektanks, grote opslagtanks, windturbines, tandwielkasten en voor toepassingen in de luchtvaartindustrie en petrochemische industrie.

Hoe werkt het?
Wanneer vochtige, verontreinigde lucht wordt aangezogen door het filter zal het 3-micronpolyester filterelement vuildeeltjes afvangen. De silicagel neemt het aanwezige vocht in de lucht op. De verkleuring van het silicagel geeft de mate van verzadiging met vocht aan. Wanneer lucht uit het reservoir wordt geblazen zorgt de bovenste schuimrubberlaag ervoor dat de olienevel niet in contact komt met de droogstof of terugkeert in de atmosfeer. Aanvullend is de beluchter uitgerust met een stevige nylon standpijp en polypropyleen honinggraad ring die direct olienevel verzamelt en als druppels laat terugstromen naar het reservoir. Onderin de beluchter zitten 6 kwalitatief hoogwaardige paraplu-terugslagkleppen die het hydraulische- of smeeroliesysteem isoleert van de vochtige buitenlucht. Dit verlengt de levensduur van de beluchter en beschermt het systeem maximaal.

Voordelen
DesCase beluchters zijn state-of-the-art in ontwerp en functionaliteit, en zijn de ideale keus voor het leveren van maximale machineprestaties. Deze “extended” serie beluchtingsfilters levert een kostenbesparing op doordat het water uit olie verwijderd. Het voorkomt roestvorming door condensatie en sludge-vorming wordt geëlimineerd. Minder vuildeeltjes in olie verhoogt de levensduur van de machine. Dit heeft een langere stand tijd van olie- en filterelement tot gevolg.

U kunt HITMA Filtratie van 30 september t/m 3 oktober 2014 bezoeken op het FEDA Paviljoen (stand 10E38) in Jaarbeurs Utrecht.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners