Gentle touch voor insecteneieren

Wist u dat onze mengers behoedzaam broze gedroogde insecten en zelfs levende materie, zoals eieren van insecten, kunnen mengen? Onze trommelmenger met ‘gentle touch’-technologie staat in de kraamkamer van een gerenommeerde insectenkwekerij in Azië en voorziet insecteneieren van een voedzaam omhulsel. Eenmaal uit het ei wanen de kleintjes zich in luilekkerland, waardoor ze sneller transformeren. 

Miljarden eitjes
Bij het verwerken van insecteneieren gaat het om volume en minder om het gewicht. Eén gram bevat namelijk al 40 – 50 duizend eitjes. Het is een flinke uitdaging om miljoenen eitjes homogeen te mengen met een andere vaste stof én ze daarbij in leven te laten. Door het toepassen van onze ‘gentle touch-technologie’ komt meer dan 97 procent van de eitjes intact uit het mengproces. Hierbij werkt onze menger in batches voor een optimale menging.

Succesvolle proeven
Uitgebreide testen in het testcentrum van Lindor tonen aan, dat de Gentle Touch trommelmenger in slechts zes minuten een batch met insecteneieren perfect mengt met meel. Zelfs bij een stresstest, waarbij een batch twintig minuten lang wordt gemengd, blijft de mortaliteit onder de 3 procent. Het onderzoeken van de mortaliteit is overigens een geduldig proces. Na het testen van verschillende mengsels, duurt het nog maanden voordat duidelijk is of eitjes de proef hebben overleefd.

Vloeistof injectie als extra optie 
Het injecteren van oliën of andere vloeistoffen aan het mengproces is een veelgevraagde optie. Bijvoorbeeld voor het toevoegen van voedingstoffen voor insecteneieren, waardoor de eitjes beter kunnen transformeren.

Interesse?
Heeft u interesse in een van onze oplossingen of vraagt u zich af hoe uw product reageert tijdens een mengproef met onze ‘gentle touch’-technologie? Neem dan contact op met onze procestechnoloog, Herwin Santos, te bereiken via e-mail herwin.santos@lindor.nl en via telefoon op het nummer +31(0)786550655.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners