Efficiënt produceren van instantkoffie in Thailand

CMYK

CMYK

 

CMYK Ltd. is in 2001 in Thailand opgericht als exclusieve co-fabrikant voor ’s werelds grootste voedingsmiddelenbedrijf Nestlé en gespecialiseerd in het produceren en verpakken instantkoffie en -thee. Direct vanaf de oprichting is Lindor uit Dordrecht de strategische partner van CMYK voor het leveren van mengers voor de verschillende productielijnen. Bepalend voor het huidige productieproces is het gebruik van Lindor mengers in plaats van de in Azië veelal gebruikte lintmengers. Het effect is een aanzienlijke verkorting van de mengtijd, betere en snellere reiniging en een betere kwaliteit van het eindproduct.

Procesverbetering
Voor het  mengproces van koffiepoeder worden verschillende  L1000 Lindor mengers gebruikt. Deze mengers zijn goed voor een batch volume van 1000 liter of 500 kg product en een productie van 5000 kg/u. Verder zijn Lindor mengers geïnstalleerd in de productielijnen voor andere instant dranken zoals ice tea en lemon tea. In totaal produceert deze fabriek in Thailand miljoenen tonnen ‘3 in 1 Coffee’ (instantkoffie) en instant thee (ice tea, lemon tea, e.d.) per jaar voor de Aziatische markt. Het proces is door CMYK in samenwerking met Lindor en AMH Technologies (het engineering bedrijf dat de twee laatste lijnen heeft ontworpen en gebouwd)  geoptimaliseerd om acht tot tien batches per uur te kunnen verwerken. Dit is mede mogelijk door een netto mengtijd van slechts twee minuten per batch.

Betere kwaliteit
Door het ‘gentle touch’ mengprincipe raken de poederdeeltjes niet beschadigd. Hierdoor is het eindproduct beter oplosbaar, is er minder stof en blijft het poeder ‘losser’. De heer Thanakorn Thedratanawong, Managing Director en eigenaar van CMYK, legt uit : “Dankzij de Lindor mengers kunnen wij onze grondstoffen in korte tijd optimaal mengen tot een kwalitatief hoogwaardig instant product. Met een kleine Lindor laboratoriummenger kunnen wij nieuwe recepten eenvoudig uitproberen en daarna opschalen naar de dagelijkse productie.”

De  productlijn van CMYK bestaat uit ‘3 in 1 Coffee’, ‘Coffee Mate’ en diverse andere Nestlé dranken. In Azië verwijst de merknaam ‘3 in 1 Coffee’ naar de drie producten die gecombineerd worden in het eindproduct, namelijk instant koffiepoeder, melkpoeder (of creamer) en suiker. Sinds september 2012 is deze koffievariant onder de naam Nescafé 3 in 1 ook in Nederland te koop. Doelgroep van deze ‘3 in 1 koffie’ is de beginnende koffiedrinker, die veelal een voorkeur heeft voor zachte, zoete koffie. Met de introductie in Nederland wil Nestlé nieuwe koffiedrinkers aantrekken.

Duurzaamheid
Een ander belangrijk aspect is, dat de Lindor mengers heel erg weinig energie verbruiken in tegenstelling tot lint- en andere mengers. Het opgenomen elektrisch vermogen ligt een flink stuk lager en de mengtijd is aanzienlijk korter. Kortom een duurzame, kostenbesparende oplossing.
De heer Thanakorn Thedratanawong is nog altijd erg tevreden over zijn machinekeuze en de samenwerking met Lindor. Hij zegt hierover: “Afgezien van de hoge kwaliteit aan apparatuur en machines waarin wij alle vertrouwen hebben, zijn de medewerkers van Lindor één van de meest toegewijde, ondersteunende teams die we kennen. Oprechte steun is er altijd wanneer dat nodig is, ook al zijn we nu meer dan een decennium verder”.

Meer informatie: info@lindor.nl

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners