Een nieuw montagehulpstuk voor krachtopnemers type Levermount!

Voor de hedendaagse industriële weegtechniek zijn rekstrookkrachtopnemers de standaard. Eigenschappen zoals een hoge nauwkeurigheid, betrouwbaarheid, geringe inbouwmaten en universele toepasbaarheid dragen daar aan bij. In de praktijk wordt echter het belang van een juiste en precieze montage onderschat.

Montagehulpstukken vereenvoudigen doeltreffend de lastige installatie van een krachtopnemer. In de eerste plaats zorgt een goed montagehulpstuk voor een correcte krachtinleiding, voorkomt vreemde krachten en maakt de weegopstelling windvast. Ten tweede staan moderne hulpstukken de installatie van de krachtopnemer toe wanneer alle montagewerk, zoals lassen en slijpen, is afgerond. Hierdoor wordt eveneens voorkomen dat tijdens de bouw de opnemers overbelast raken of de meetkabels beschadigd worden. Zo gauw de constructie gereed is, kan men de krachtopnemer plaatsen en, door de opnemer vast te zetten, het systeem wegend maken. Zo nodig kan de opnemer zelfs onder vollast vervangen worden. Hiervoor is zelfs geen dommekracht nodig.

Er zijn drie bouwgroottes, namelijk voor gebruik met:

  • Buigstaafopnemers, vanaf 5 tot en met 300 kg;
  • Shearbeam krachtopnemers, vanaf 300 tot en met 2 000 kg;
  • Shearbeam krachtopnemers, van 3 000 en 5 000 kg.

De uitvoering is uit roestvrij staal, dus overal inzetbaar. De kogeloplegging zorgt voor een perfecte krachtinleiding en voorkomt beïnvloeding door dwarskrachten. Toepassingen zijn bijvoorbeeld:

  • Silo’s en tanks;
  • Hoppers en trechters;
  • Mengers en roerwerken;
  • Band- en triltransporteurs.

Neem voor meer informatie, contact op met PENKO Engineering B.V., www.penko.com.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners