Dino Light voor grove grondstoffen van Theo Pouw Groep

Voor het transport van grove grondstoffen als zand, cement of bauxiet is de finesse van de Dino niet altijd nodig. Om die reden biedt Van Beek ook de keuze voor het type ‘Dino Light’, een basic bulkwagenvuller. Onze Dino Light is de ideale oplossing gebleken voor de Theo Pouw Groep omdat snelheid, gemak en veiligheid bij hen voorop staat.

“De laadtijd van onze bulktrailer was te lang”, legt Hans Kortekaas van Theo Pouw Groep uit. Het bedrijf is producent en leverancier van primaire en secundaire grondstoffen zoals beton. Roel Kneepkens, sales manager bij Van Beek, vult Kortekaas aan: “Eerst draaide de machine eens per week, nu vier tot vijf keer per dag. Met zo’n verhoogde intensiteit van het verladen ontstaat de noodzaak om het sneller, makkelijker en veiliger te doen.”

Kennismaking
Theo Pouw Groep kwam persoonlijk langs bij Van Beek om te zien wat voor vlees het in de kuip heeft. “We werden netjes ontvangen en kregen een rondleiding met een goede uitleg”, blikt Kortekaas terug. Daaropvolgend besloot het op- en overslagbedrijf van grondstoffen om een bulkwagenvuller van Van Beek aan te schaffen.

Dino Light voor grove grondstoffen
“Aan de hand van wat Theo Pouw Groep aangaf nodig te hebben is een configuratie opgeleid en aangeboden”, vertelt Kneepkens. De keuze viel op de Dino Light. Waar de ‘gewone’ Dino is uitgerust met veel implementaties, die gericht zijn op reiniging en inwendige inspectie van de machine voor bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, is de Dino Light een versimpelde versie voor grove grondstoffen, zoals grind of zand. Alle ‘toeters en bellen’ zijn hier weggelaten.

Zo heeft de Light-versie ten opzichte van de standaarduitvoering geen hydraulische cilinder die met een druk op de knop omhoog en omlaag kan. Ook is er geen uitklapbare deksel over de hele lengte van de behuizing, geen ladder en heeft dit exemplaar een vereenvoudigde schakelkast.

Light met kwaliteit
“Voor sommige bedrijven zijn de accessoires die de Dino heeft, niet nodig. Door deze opties te verwijderen maken wij een bulkwagenvuller met een gereduceerde prijs, die wel de hoge Van Beek kwaliteit heeft”, legt Kneepkens uit. “Bijvoorbeeld staal in plaats van de RVS-uitvoering wanneer de machine niet met water wordt schoongemaakt of geen voedingsmiddelen toepassing heeft.”

Extra zwenkwiel
Binnen de deadline van twaalf weken stond de customized Dino Light op zijn nieuwe plek bij Theo Pouw. Al snel werd duidelijk dat de extra optie met een zwenkwiel met blokkeerpen toch wenselijk was, in plaats van de vaste wielen. Deze zijn dan nadien als accessoire erbij gekocht. “Het fijne aan de Dino Light is dat we niet vast zitten aan een bepaalde vorm. Wij kunnen altijd verder bouwen aan de machine op het bestaande ontwerp.”

Aanvullingen altijd mogelijk
De Dino Light kan worden uitgerust met nieuwe opzetbakken die beter voldoen aan nieuwe richtlijnen. Er kan alsnog een stofunit worden geplaatst als dit het proces aanzienlijk verbetert. “Onze service stopt niet bij een aangeleverde machine. De klant ontvangt altijd de best mogelijke oplossing voor hun probleem.”

Naar alle tevredenheid
“De samenwerking verliep soepel en we ontvingen gedurende het traject duidelijke informatie over de stand van zaken.” Daar sluit Kneepkens zich bij aan. “Het proces verliep zonder hobbels. We leverden de Dino Light conform de afspraken waar ook geen reclamaties mee zijn geweest. Ik kijk dan ook terug op een fijne samenwerking.”

Interesse in een Dino Light?
Meer weten over de Dino? Ontdek onze diverse lijn aan bulkwagenvullers op onze Dino website, www.dino.nl. Of kom langs bij Van Beek en ontdek welke oplossingen wij bieden voor uw vraagstuk.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners