Dinnissen presenteert nieuw assortiment hamermolens met multitasking als credo

Dinnissen Process Technology is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van procestechnieken voor de feed, food, farmacie en chemie. Voor het malen, breken en microniseren van grondstoffen biedt Dinnissen een nieuw compleet assortiment hamermolens waarmee aan elke maaluitdaging een oplossing kan worden geboden. Tijdens de Powtech en Industrial Processing is het nieuwe assortiment te zien dat opvalt vanwege haar brede variatie aan capaciteit, maalfijnheden, flexibiliteit en speciale faciliteiten die als optie kunnen worden toegepast.

Enorme range aan zeefplaten, perforaties en faciliteiten
Hamermolens zijn speciaal geschikt voor het malen van zachte tot middelharde producten zoals granen, kruiden, specerijen, eiwit houdende grondstoffen, meststoffen, premixen en mineralen. Dinnissen biedt met haar nieuwe assortiment mogelijkheden om fijnheden van 150 micron tot 3 mm te zeven. Afhankelijk van de te vermalen componenten past het bedrijf enkele hamers of dubbele hamers toe. Belangrijk in het nieuwe assortiment is de enorme range aan zeefplaten, zeefoppervlakten en zeefperforaties van Dinnissen, omdat juist deze de capaciteit, kwaliteit en effectiviteit van het zeefproces bepalen. Daardoor kan Dinnissen nu nagenoeg elke maaluitdaging aan. Bijzonder in het assortiment zijn de kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill en de Dinnissen D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeefwisselaar.

Van de kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill
De Easy-to-Clean DINNOX Mill is de compacte hamermolen van Dinnissen met een capaciteit die begint bij 30 kg per uur. De kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill is uitgevoerd met verwisselbare maalrotoren om verschillende hamer-, breek- en snijfuncties uit te voeren. De DINNOX Mill beschikt verder over verwisselbare zeefplaten en een regelbaar toerental. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en het gewenste eindresultaat kunnen gebruikers zo eindeloos switchen, combineren en variëren met maaltoepassingen. De nieuwe Easy-to-Clean DINNOX Mill is extra compact uitgevoerd en voorzien van compleet uitrijdbare maalrotoren en extra grote inspectieluiken. Alle onderdelen, inclusief de zeefplaten zijn daardoor goed bereikbaar en extra snel, grondig en gemakkelijk schoon te maken. Het is mogelijk de Easy-to-Clean DINNOX Mill uit te voeren in RVS 304, RVS 316L, geslepen of elektrolytisch gepolijst RVS. De Easy-to Clean DINNOX Mill kan worden voorzien van een automatisch reinigingssysteem op basis van perslucht, CIP of hete stoom/lucht om micro-organismen af te doden. De DINNOX Mill voldoet aan alle eisen van EHEDG.

Tot de D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeef wisselaar
Tijdens de Powtech in Nürnberg is ook de grootste en meest geavanceerde hamermolen uit het assortiment van Dinnissen te zien. De nieuwe D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeefwisselaar is geschikt voor de allerhoogste maalcapaciteiten (tot 45 ton per uur). De zeefwisselaar biedt plaats aan 4 tot 6 sets met verschillende zeefplaten. Het mechatronische zeefwisselsysteem regelt automatisch de toepassing en plaatsing van de juiste zeefplatenset in de hamermolen. Na het beëindigen van het productieproces regelt de zeefwisselaar ook het verwijderen en opbergen van de zeefset binnen 40 seconden. Daardoor kunnen zeven snel worden gewisseld en wordt de stilstand tijd van de hamermolen geminimaliseerd. De D-Topline Hamex Hamermolen is uitgerust met een heel nieuwe manier waarop de zeefplaten in de maalkamer zijn geconstrueerd. Daardoor is de zeefoppervlakte vergroot en wordt de zeefcapaciteit automatisch verhoogd. Datzelfde geldt voor de breekplaten in de hamermolen. De zeefhouderkamer werd bovendien uitgerust met een extra brede en automatisch te openen zeefbekken. Die biedt meer ruimte voor onderhoud en het eventueel verwijderen van beschadigde zeven. Daardoor staat de nieuwe hamermolen van Dinnissen tijdens onderhoudswerkzaamheden minder lang stil. De nieuwe hamermolen kent een snelheid van maximaal 1500 toeren per minuut die zorgt voor een langere levensduur en een lager energieverbruik dan zijn voorgangers.

Meer informatie
Het nieuwe assortiment hamermolens van Dinnissen is te zien tijdens Powtech (stand 4-323) en Industrial Processing (Stand 03 A060) dit najaar. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Dinnissen® Process Technology op www.dinnissen.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners