Dinnissen introduceert Ultra Stofdichte Pegasus® Menger

Lekken van grondstoffen in productieprocessen uitsluiten

Dinnissen brengt een speciale extra stofvrije variant van haar Pegasus® Menger op de markt. Alle mengers van Dinnissen worden standaard geleverd met speciaal ontwikkelde stofdichte bodemkleppen die het lekken van grondstoffen tijdens het vullen of mengen op elke manier uitsluiten. Daarbij komen nu nog eens speciale sensoren die de dichtheid van de kleppen voor 100% garanderen. De Ultra Stofdichte Pegasus® Menger biedt daarmee een extra garantie om te voorkomen dat grondstoffen doorlekken naar andere onderdelen in het productieproces. Daardoor blijft de menger gevuld zoals dat hoort en vervuilen doorgelekte grondstoffen, de mengsels verderop in het productieproces niet.

De bodemkleppen zijn uitgevoerd met een exclusief door Dinnissen ontwikkelde labyrintafdichting. Dit ontwerp maakt het onmogelijk dat productresten in de lijncontactafdichting achterblijven. Daardoor sluiten de kleppen altijd hermetisch. De nieuwe Ultra Stofdichte Pegasus® Menger is uitgevoerd met nog een extra faciliteit. Speciale sensoren garanderen de dichtheid van de bodemkleppen voor 100%. Deze beveiliging controleert het niet-lekken van de bodemkleppen en voorkomt dat het mengproces start terwijl er sprake is van zelfs de minst mogelijke lek. Zo voorkomt de Ultra Stofdichte Pegasus® het doorlekken naar andere onderdelen in het productieproces, nog eens extra. De menger blijft gevuld zoals het hoort. Doorgelekte grondstoffen vervuilen mengsels verderop in het productieproces niet. Dat komt de kwaliteit en homogeniteit van mengsels ten goede.

Segregatievrij besturingsprogramma
Sommige mengsels ontmengen door hun samenstelling gemakkelijk. Bedrijven die de homogeniteit en kwaliteit van deze producten nog verder willen optimaliseren, kunnen hun Pegasus® Menger optioneel laten uitvoeren met een segregatievrij besturingsprogramma. Dit programma bevat complexe combinaties van instellingen om bijvoorbeeld bijzonder lichte, breukgevoelige, droge, kleverige en hygroscopische producten, strategisch te verwerken om zo ontmengen te voorkomen. Zo kan de menger tactisch worden gevuld, de loskleppen kunnen geleidelijk of juist ineens worden geopend en kan het mengmechanisme tijdens het lossen op de juiste manier doordraaien.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners