Delta-P brengt samen met TeDe een hygiënische continu-verhitter op de markt

Delta P.JPG

Delta P.JPG

Producenten die viskeuze voedingsmiddelen moeten verwarmen, pasteuriseren of steriliseren hebben vaak te maken met moeizame en kostbare processen. De drukverliezen en voorkeurstromen in platen- en buizenwarmtewisselaars zijn vaak enorm en zijn daarom geen goede optie. Het niet homogeen kunnen verwarmen is een probleem wanneer men gebruik maakt van een buis of ketel met verwarmingsmantel. ViscoHeater is een innovatief product die een oplossing kan bieden. Door een gecontroleerde directe verhitting en menging wordt een mooi homogeen verwarmd product verkregen. Ook zijn er voldoende variabelen aanwezig waarmee het proces gestuurd kan worden.

Er kan worden geproduceerd in een batch – en in een continue proces. Aangezien het opwarmen zeer gecontroleerd gebeurt is de vervuiling in de ViscoHeater minimaal. De productietijd kan dus verlengt worden wat resulteert in een hoger bedrijfsresultaat. Een langere productietijd betekent tevens dat minder gereinigd hoeft te worden wat een positieve invloed heeft op het water- en energieverbruik. ViscoHeater kan ook ingezet worden op die processen waar flexibiliteit in capaciteit wordt geëist. Veelal hebben bestaande technieken een bepaald stromingsprofiel nodig die zorg moet dragen over de juiste warmteoverdracht of om vervuiling op het verwarmd oppervlak tegen te gaan.

De complete ViscoHeater installatie is compact en hygiënisch ontworpen en wordt compleet met de benodigde automatisering geleverd. ViscoHeater heeft zich al bewezen maar kan medio september op aanvraag getest worden op uw product.

Neem voor informatie contact op met:


mail@info-delta-p.nl

Delta-P B.V. Hygienic Process Equipment
T +31 263 763 49
www.info-delta-p.nl

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners