Delta-P biedt u aan: DSI Pasteur ViscoHeater

Producenten die viskeuze en/of eiwitrijke voedingsmiddelen moeten verwarmen, pasteuriseren of steriliseren hebben vaak te maken met moeizame en kostbare processen. De drukverliezen en voorkeurstromen in platen- en buizenwarmtewisselaars zijn vaak enorm en zijn daarom geen goede optie. Delta-P heeft hiervoor de ViscoHeater als oplossing.

Het niet-homogeen kunnen verwarmen is een probleem wanneer men gebruik maakt van een buis of ketel met verwarmingsmantel. ViscoHeater is een innovatief product dat een oplossing kan bieden. Door een gecontroleerde directe verhitting en menging wordt een mooi homogeen verwarmd product verkregen. Ook zijn er voldoende variabelen aanwezig waarmee het proces gestuurd kan worden.

Er kan worden geproduceerd in een batch en in een continu proces. Aangezien het opwarmen zeer gecontroleerd gebeurt, is de vervuiling in de ViscoHeater minimaal. De productietijd kan dus verlengd worden wat resulteert in een hoger bedrijfsresultaat. Een langere productietijd betekent tevens dat er minder gereinigd hoeft te worden, wat een positieve invloed heeft op het water- en energieverbruik. De ViscoHeater kan ook ingezet worden op de processen waar flexibiliteit in capaciteit wordt geëist. Veelal hebben bestaande technieken een bepaald stromingsprofiel nodig die zorg moet dragen over de juiste warmteoverdracht of om vervuiling op het verwarmd oppervlak tegen te gaan.

De complete ViscoHeater installatie is compact en hygiënisch ontworpen en wordt compleet met de benodigde automatisering geleverd. In de werkplaats van Delta-P in Nijmegen heeft het bedrijf een testmodule staan. Neem gerust contact met Delta-P op voor meer informatie: www.info-delta-p.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners