De Hyghspin hopper inlet schroefspindelpomp van Jung voor hoogviskeuze producten

De Hyghspin hopper inlet verpompt o.a. vleesbrei, tomatenpasta, deeg, fondant, pindasaus, taartvulling en spijs . Delta-P Hygienic Process Equipment en Jung Process Systems bieden voor deze toepassingen de Hyghspin hopper inlet schroefspindelpomp aan.

Producten met vaste delen kunnen ook perfect met de hopper-uitvoering verpompt worden, omdat de verlengde schroeven de vaste delen direct verpompen. Het voorkomt, bij dun vloeibare producten, dat delen voor de schroefspindels blijven liggen en dus niet verpompt worden. Dit voorkomt beschadiging van uw product. Tevens wordt ontvochtiging, van bijvoorbeeld spinazie, voorkomen.

De Hyghspin hopper inlet schroefspindelpomp wordt geleverd in de compacte blokbouw en in een traditionele samenbouw versie met fundatie en koppelingbeschermkap. De pomp is in beide bouwvormen met een flexibele Rotex-koppeling gekoppeld aan de motor. Bij een blokbouw versie is de pomp altijd in lijn met de motor en worden ongewenste krachten opgevangen door de koppeling. Om de pomp optimaal te configureren, zijn vier verschillende spindels beschikbaar. Door de flexibiliteit in toerental kan de pomp ingezet worden als product- en CIP-pomp. De pomp is volledig vervaardigd van roestvaste materialen en heeft zowel inwendig als uitwendig een hygiënisch EHEDG-design.

Enkele technische gegevens:

  • Capaciteit: 1 m3 per uur tot maximaal 45 m3 per uur
  • Maximaal drukverschil is 20 bar
  • Maximale vaste delen: 30 mm
  • Maximale temperaturen: reinigen van -10 tot 130 graden Celsius; sterilisatie tot 145 graden Celsius
  • Viscositeit: 0.5 t/m 4.000.000 cP
  • Certificaten: EHEDG, 3A, PCT & ATEX

De standaard levertijd is zes weken. Voor een kortere levertijd of meer informatie over Hyghspin, kunt u contact opnemen met Delta-P Hygienic Process Equipment, www.info-delta-p.nl.

Bekijk al het nieuws

Onze partners

Alle partners